Streda 15. 05. 2024 23:59:12 | Meniny má Žofia, Sofia

Oceláři Třinec opäť opanovali českú extraligu. Pri historickom titule bol aj Kysučan Miloš Roman

Hráči českého klubu HC Oceláři Třinec získali šiesty extraligový titul. Rozhodol o tom zlatý gól Davida Ciencalu v predĺžení siedmeho zápasu finálovej série s Pardubicami. Z prvenstva sa teší až osem Slovákov, medzi ktorými nechýba Miloš Roman, rodák z Kysuckého Nového Mesta.

Daniel Jurčík|29. apríl 2024|09:00:13

Zdroj: Facebook/HC Oceláři Třinec

Súvisiaci článok
Ďalšia radosť v českom Třinci. Miloš Roman z Kysúc poslal svoje mužstvo do šiesteho finále v rade
Čítajte viac >

Sliezsky tím ovládol najvyššiu českú súťaž piatykrát v rade, čím vyrovnal rekord Vsetína z 90. rokov. Na zisku titulu sa okrem Miloša Romana, ktorý je majstrom už štvrtý raz, podieľali aj útočníci Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Viliam Čacho, obranca Martin Marinčin a asistent trénera Vladimír Országh.

V rozhodujúcom stretnutí sezóny mali navrch Pardubice. Skóre však otvorili hostia z Třinca, keď kapitán Vrána pretečoval do brány Kundrátkovu strelu. Snahy domácich likvidoval výborný brankár Kacetl, no šesť sekúnd pred druhou prestávkou predsa len inkasoval po pokuse Válu. Tretie dejstvo i prvé predĺženie boli v znamení čakania na súperovu chybu, no ak aj nejaká prišla, nepodarilo sa ju nikomu premeniť na rozhodujúci zásah. Ten prišiel až v 84. minúte, keď si Ciencala vymenil puk s Daňom a útočník tretej formácie prekonal brankára Willa pomedzi betóny.

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

  • Góly: 40. Vála – 25. Vrána, 84. Cienciala
  • Konečný stav série: 3:4

Viackrát utiekli hrobárovi z lopaty

Titul Oceliarov je zaujímavý nielen víťaznou šnúrou a vysokým počtom Slovákov klube, ale aj spôsobom, akým sa k prvenstvu prebojovali. Mužstvo totiž v rámci vyraďovacích bojov postupovalo výhradne po výsledku série 4:3.

V tej štvrťfinálovej s Českými Budějovicami rozhodujúci zásah zaknihoval práve Roman, ktorý rovnakú úlohu zohral aj v 122. minúte semifinále so Spartou, kedy sa sliezskemu mužstvu definitívne podarilo zvrátiť nepriaznivý stav 0:3 na zápasy. Rodák z Kysuckého Nového Mesta si v play-off pripísal tri góly, pričom kanadské bodovanie ovládol so 16 bodmi Libor Hudáček.


Súvisiaci článok
Hokejový sviatok na obzore. Do Žiliny zavíta slovenská reprezentácia aj so Slafkovským či Tatarom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť