Piatok 26. 07. 2024 22:07:25 | Meniny má Anna, Hana, Anita

7 jedinečných tipov na výlet: Objavte skryté čaro Liptova

Slovenský influencer a cestovateľ, Radoslav Hoppej, ktorý na Instagrame vystupuje pod prezývkou nie_je_tura_bez_stura, sa vo svojom najnovšom videu podelil o čarovné a menej známe miesta na výlet na Liptove.

Radka Kostánová|15. máj 2024|17:45:11

Zdroj: niejeturabezstura.sk

Súvisiaci článok
7 najkrajších hojdačiek v prírode, ktoré nájdete v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Obľúbený influencer a cestovateľ, Radoslav Hoppej, priniesol na sociálnu sieť Instagram pár tipov na to, čo vidieť na Liptove. Vo svojom najnovšom videu ukázal 7 lokalít, ktoré sú čarovné, a mali by ste ich vidieť aj vy.

Socha „strážca lesa“ za obcou Dúbrava

Strážca lesa, ktorého ľudia často nazývajú aj Groot, sa nachádza na konci Liptovskej dediny Dúbrava. Netradičný Groot je podľa mnohých jednou z najznámejších liptovských atrakcií. Zaujímavosťou je, že je vrastený do zeme a v ruke nesie symbolický „oheň“.

Hojdačka v prírode v Liptovskom Trnovci

Pokiaľ sa vám páčil náš článok o hojdačkách v prírode, nemali by ste si nechať ujsť ani túto. Atrakciu nájdete na Vyhliadke Hrádok v Liptovskom Trnovci. Nečaká vás žiadna náročná túra, z centra obce je to príjemná prechádzka s výhľadmi na okolie a Liptovskú Maru.

Magurský zlatý chodník

Máte radi náučné chodníky? Magurský zlatý chodník podľa dostupných informácií tvorí 11 tabúľ umiestnených na 8,4 kilometra dlhom okruhu. Vedie prevažne po modrej a následne žltej turistickej trase.

9-600x800.jpg Zdroj: niejeturabezstura.sk

Jazierske travertíny pri Vlkolínci

Travertíny sa nachádzajú pri vstupe do Hlbokej doliny nad Bielym Potokom, čo je miestna časť mesta Ružomberok. Potok sa tu na približne 250 metroch ponoril do vápencového podkladu. Už ste to videli?

Hrabovská dolina

Toto rozprávkové miesto môžete nazývať aj oázou pokoja. Hrabovská dolina na Liptove je populárnym miestom pre obyvateľov Ružomberka a okolia. Návštevníci doliny prichádzajú za účelom oddychu, športu, zábavy a adrenalínu.

Hrabovo-Hrabovska-dolina_influenceri_Stur_jesen-2023-14small_.jpg Zdroj: visitliptov.sk

Dolina Vyvieranie v Demänovskej doline

Skrytý poklad na nachádza aj v Doline Vyvieranie. Ako približuje portál vypadni.sk, dolina sa vyznačuje nádhernou prírodou a divokým rázom, vďaka ktorému pripomína rokliny Slovenského raja. V nižších polohách je úzka, chodník tu neraz vedie v bezprostrednej blízkosti potoka a často býva klzký a náročný na prechod. Vo vyšších polohách sa dolina rozširuje a ponúka mnoho krásnych pohľadov na malebné kaskády potoka.

Rozhľadňa Ostredok v Demänovskej doline

Hovorí sa, že to najlepšie na koniec. Preto, ak zatúžite vidieť krásy Demänovskej doliny z výšin, vydajte sa na rozhľadňu na Ostredku. Je zasadená v strede krásnej nízkotatranskej prírody. Rozhľadňa je dvojposchodová a vypína sa vo výške zhruba 7 metrov.

Rozhladna-Ostredok_Lenka-Gaborova-scaled.jpg Zdroj: turisticky.sk


Súvisiaci článok
6 krásnych rozhľadní v žilinskom kraji, ktoré stoja za návštevu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť