Nedeľa 05. 05. 2024 21:12:48 | Meniny má Lesia, Lesana

Hokejový sviatok na obzore. Do Žiliny zavíta slovenská reprezentácia aj so Slafkovským či Tatarom

Slovenská hokejová reprezentácia odohrá v Žiline v piatok 3. mája stretnutie s Poľskom. Zápas bude súčasťou prípravy na blížiace sa majstrovstvá sveta v Českej republike. Súčasťou tímu by mali byť už aj hráči z NHL.

Daniel Jurčík|24. apríl 2024|16:00:33

Zdroj: TASR/Martin Baumann

Súvisiaci článok
Výborný úspech boxerky Jessicy Triebeľovej na majstrovstvách Európy. Rodáčka z Oravy získa medailu
Čítajte viac >

Účasť piatich hráčov z najlepšej súťaže sveta potvrdil Miroslav Šatan pre webovú stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja hockeyslovakia.sk. Ide o Juraja Slafkovského, Šimona Nemca, Tomáša Tatara, Pavla Regendu a Martina Pospíšila. „Trénerom budú k dispozícii už budúci týždeň počas zrazu v Žiline," potvrdil generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. Tam odohrá Slovensko svoj duel s nováčikom elitnej kategórie z Poľska. Diváci sa teda rozhodne majú na čo tešiť.

Bude to predposledný zápas pred svetovým šampionátom, ktorý sa v máji uskutoční v Českej republike. Káder ešte môžu doplniť viacerí hráči z českej extraligy, AHL, ale aj Martin Fehérváry či Erik Černák. Ich príchod bude závisieť od vyvíjajúcich sa sérii v prvom kole play-off NHL, v ktorých mužstvá slovenských reprezentantov prehrávajú 0:2. Aj v prípade, že by dvojica vypadla v najskoršom možnom termíne, sa dá len veľmi ťažko očakávať, že by boli k dispozícii už v Žiline.

Na ľade by však rozhodne nemal chýbať krídelník Peter Cehlárik, ktorý z krajského mesta pochádza. „Pre mňa je to domov a vždy rád sa tam vraciam a bude znova zábava hrať doma ako minulý rok," vyjadril sa útočník k plánovanému zrazu hokejovej reprezentácie na severozápade Slovenska pre účet portálu Šport.sk na sociálnej sieti. Zápas s Poľskom sa uskutoční v piatok 3. mája o 18:00 hodine.


Súvisiaci článok
Famózny úspech vrútockých plavkýň na východe. Z Košíc si odnášajú hneď tri jednoznačné výhry
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť