Piatok 26. 07. 2024 19:57:56 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Rozlúčka v Mestskom divadle Žilina: Tieto inscenácie uvidíte naposledy

Niečo končí, niečo nové zase začína. Aj týmto heslom sa riadia zástupcovia divadla v Žiline, pretože nové divadelné premiéry sú skvelé, no nesú so sebou obeť, že iné inscenácie musia skončiť. Tento týždeň sa rozlúčime hneď s dvomi predstaveniami.

Radka Kostánová|14. máj 2024|18:30:01

Zdroj: divadlozilina.eu

Súvisiaci článok
Divadlo v Žiline pozýva na rozlúčku s legendárnym predstavením. Naposledy ho uvidíte začiatkom mája
Čítajte viac >

Na poslednú inscenáciu s názvom A je tu zas pozvali zástupcovia divadla na svojom webe. Predstavenie sa uskutoční už v stredu 15. mája 2024 o 19:00 hodine. Je vhodné pre divákov a diváčky od 15 rokov a trvá 145 minút aj s prestávkou.

„Vermesova drsná satira provokuje a obnažuje politické zlo ukryté za nezištnou maskou zábavy. Ukazuje mediálnu moc a jej ambície, skúma vzťah spoločnosti k populizmu a nostalgii starých čias. Hoci je príbeh Hitlerovho zázračného prežitia na prvý pohľad absurdný, jeho mediálny príbeh je naopak mrazivo pravdivý a deje sa aj na našich obrazovkách,“ priblížilo vedenie divadla predstavenie.

Divadelnú hru Hey! Slováci uvidíte tiež poslednýkrát tento týždeň. Rozlúčiť sa s ňou môžete prísť vo štvrtok 16. mája 2024 o 19:00 hodine. Inscenácia trvá 65 minút bez prestávky a je vhodná pre návštevníkov divadla od 15 rokov.

„Tri tvorivé tandemy Pavla Viechu, Tomáša Procházku a Anny Šoltýsovej vytvorili počas jedného mesiaca malé kreatívne laboratóriá. Tri rôzne prístupy k téme inakosti. Tri jednoaktovky v jeden večer na jednom javisku. Prečo inakosť naháňa mnohým z nás hrôzu, znechutenie a pocit ohrozenia? Prečo máme tendenciu určovať, ktorá inakosť je v poriadku, a ktorú treba zrovnať s priemerom? Akým spôsobom vieme premýšľať o téme inakosti, s ktorou sa stretávame každý deň?“ dodali zástupcovia divadla na webe.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zvolíte Noc literatúry v Žiline alebo Lúčnicu?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť