Sobota 27. 07. 2024 02:39:20 | Meniny má Božena

Obchodná akadémia v Žiline má byť na čo hrdá. Získala národné ocenenie kvality v odbornom vzdelávaní

Nie každej vzdelávacej inštitúcii sa podarí to, že si ich všimne samotný Štátny inštitút odborného vzdelávania. Národné referenčné miesto zabezpečovania kvality odborného vzdelávania a prípravy si totiž všimlo, ako Obchodná akadémia na Veľkej okružnej v Žiline počúva svojich absolventov a ocenenie sa preto týkalo kategórie spätnej väzby.

Michal Szentivanyi|15. máj 2024|13:00:16

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, mojastredna.sk a Facebook/Obchodná akadémia Veľká okružná Žilina

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zvolíte Noc literatúry v Žiline alebo Lúčnicu?
Čítajte viac >

Na ocenenie Obchodnej akadémie Veľká okružná v Žiline upozornil portál mojastredna.sk. Tento ročník podľa ich záverov priniesol hneď niekoľko inšpiratívnych príkladov, ktoré poukazujú na neustály rast a napredovanie v odbornom vzdelávaní na Slovensku. Žilinský kraj nijak nezaostáva.

Obchodná akadémia v Žiline vynikajúco zbiera a vyhodnocuje dáta od absolventov

Obchodná akadémia v Žiline si nakoniec odniesla ocenenie v kategórii Spätná väzba. O tom, že štúdiom sa nič nekončí a aj po jeho konci je potrebné počúvať už samotných absolventov, vedia aj na obchodnej akadémii. V tejto oblasti tak vynikli systematickým zberom a vyhodnocovaním dát od svojich absolventov.

20240430_183106-1024x834.jpg Na fotografii zľava: zástupcovia riaditeľky školy – Ing. Darina Kolmanová, Ing. Rudolf Zrebný, Mgr. Monika Ďuríková, riaditeľka školy – JUDr. Janka Tomaníčková, riaditeľka odboru školstva športu ŽSK Mgr. Miroslava Abrmanová a riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania Ing. Branislav Hadár. Zdroj: mojastredna.sk

Akadémia však okrem iného organizuje aj podporné podujatia, ktoré napomáhajú trasovaniu absolventov a udržiavaniu kontaktu s nimi. „Porotcovia ocenili výnimočnú každodennú prácu, ktorá je vzorom aj pre ostatné školy. Vyzdvihli najmä vybudovaný tím, ktorý je zodpovedný za procesy súvisiace so spätnou väzbou a spoluprácu s absolventmi školy. Trasovanie absolventov nie je pre školu len projekt, ale je to súčasť života školy. Pracovný tím pozostávajúci z učiteľov, tak všeobecno-vzdelávacích, ako i odborných predmetov a zástupcov vedenia školy, v rámci svojich stretnutí pracuje na vyhotovení dotazníkových prieskumov, príprave aktivít a tiež analýze získaných dát a následne v spolupráci s vedúcimi predmetových komisií pripravuje zapracovanie výsledkov analýz do Školských vzdelávacích programov. Dôležité informácie zdieľajú tiež v rámci facebookovej skupiny Obchodná akadémia – Združenie absolventov," popísal portál mojastredna.sk.

Od jedného školského roka k ďalšiemu sa situácia zlepšuje

Zlepšovanie kvality vzdelávania na škole potvrdilo aj hodnotenie nezávislej organizácie INEKO, kde za školský rok 2021/2022 škola získala 1.miesto v rámci stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a 12. miesto v rámci celoslovenského hodnotenia stredných odborných škôl a za školský rok 2022/2023 obhájili 1. miesto medzi stredných odborných škôl v rámci Žilinského samosprávneho kraja a posunuli sa na 8. miesto v rámci celoslovenského hodnotenia stredných odborných škôl.


Súvisiaci článok
Žiakom z Oravy sa podaril veľký úspech. Z najprestížnejšej súťaže si odniesli 3 ocenenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť