Piatok 26. 07. 2024 11:27:51 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Komiksový príbeh sestier Jančových ocenili na prestížnej podnikateľskej súťaži. Dievčatá sľubujú digitálne workshopy

Komiksovým fanúšikom na severe Slovenska sú Sestry Jančové dávno známy pojem. Teraz priaznivcom oznámili ďalšiu dôležitú správu, po ktorej sa budú môcť do svojej práce ponoriť ešte viac. Vyhrali totiž dôležitú grantovú súťaž a ich čitatelia sa tak budú môcť tešiť na zdigitalizované komiksové workshopy.

Michal Szentivanyi|15. máj 2024|13:45:32

Zdroj: Facebook/Sestry Jančové

Súvisiaci článok
Milovníci komiksov a kreslenia, zbystrite pozornosť! Sestry Jančové pozývajú na druhý ročník talentovej súťaže
Čítajte viac >

Rodené Ochodničanky sú v týchto dňoch šťastím celé bez seba. Majú na to jeden významný dôvod. Ich úspech s komiksovými publikáciami na grantovej súťaži She's Next tak ohromil porotu, že im udelili cenu za najlepší podnikateľský príbeh. Sestry Jančové úspech vo významnej súťaži, ktorá spadá pod spoločnosť VISA, oznámili na sociálnej sieti.

441187349_944006151067793_1162951696228047602_n (1).jpg Zdroj: Facebook/Sestry Jančové

Sestry bezprostredne po výhre v súťaži oznámili ďalší krok

Informácia o výhre v prestížnej grantovej súťaži však nebola to jediné, čo sa fanúšikovia dozvedeli. „Čoskoro sa môžete tešiť na zdigitalizované komiksové workshopy, ktoré sú tak obľúbené," oznámili Sestry Jančové v statuse.

Sestry zabodovali v grantovom programe pre slovenské podnikateľky pod názvom „She‘s Next“. Ten je zameraný na podporu žien pri podnikaní. Do súťaže sa mohli prihlásiť ženy podnikateľky, ktoré majú sídlo, alebo miesto podnikania na Slovensku, s aktívnym živnostenským oprávnením, alebo spoločnosti so sídlom na Slovensku, v ktorých majú ženy podiel aspoň 50,1 percent a sú rezidentkami Slovenskej republiky. Poslednou podmienkou bolo, aby podnikanie účastníka trvalo minimálne 2 roky. Odborná porota potom vyberala 3 podnikateľky či subjekty, ktoré získajú grant vo výške 5 500 eur a poradenstvo na mieru.

Práve to sa podarilo Sestrám Jančovým a k výhre im gratulujeme.


Súvisiaci článok
Komiksy očami mladých autoriek: Sestry Jančové zdieľali svoje skúsenosti so žiakmi žilinských základných škôl (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť