Piatok 26. 07. 2024 15:44:48 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Populárny Ján Dobrík z Mestského divadla Žilina rozbieha charitatívnu akciu. Toto sú jeho výtvarné diela

V Žiline sa rozbieha ďalšia charitatívna akcia. Tentokrát to bude dobročinná aukcia výtvarných diel, ktorých autorom je známy herec Ján Dobrík z Mestského divadla Žilina. Špeciálna aukcia pozostáva z 13 výtvarných diel a výťažok z nej poputuje na dobročinné účely.

Michal Szentivanyi|15. máj 2024|17:00:22

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Mestské divadlo Žilina a freepik.com

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zvolíte Noc literatúry v Žiline alebo Lúčnicu?
Čítajte viac >

Diela boli pritom vytvorené výhradne pre tento dobročinný účel s cieľom pomôcť tým, ktorí to naliehavo potrebujú. Celá aukcia prebieha na webe Kubikum.com.

Screen Shot 05-14-24 at 12.49 PM.JPG Ukážka diel z webu Kubikum.com Zdroj: kubikum.com

Výťažok poputuje na Svetielka nádeje

„Celý výťažok z aukcie bude venovaný na podporu startlabovej kampane Svetielka nádeje, ktorej cieľom je získať financie na kúpu kvalitného kino systému a výrobu knižnice na onkologickom oddelení. Prostredníctvom nich chce Svetielko detským pacientom priniesť radosť a pripraviť rovnaké zážitky, aké majú ich zdraví rovesníci," informoval web Kubikum.com.

„Tvorba Jána  Dobríka je príkladom dôležitosti umenia v živote človeka. Dokáže nielen absorbovať, ale aj prehovárať a oslovovať, dokáže liečiť a  pomáhať. Inšpiráciou Jána Dobríka je život. Odvaha a sila autora pretavená do výtvarných diel je obrazom jeho nezlomnosti a viery. Jeho životný postoj a  tvorba, môže byť vzorom ako bojovať s ťažkou životnou situáciou poznačenou vážnou chorobou dieťaťa," doplnil web.

V aukcii je celkovo 13 výtvarných diel s cenovkami od 40 do 120 eur za maľbu. Do aukcie sa môžete zapojiť aj vy na tomto linku.


Súvisiaci článok
Máj s Bábkovým divadlom Žilina si zamilujete. Príde Snehulienka, Kozliatka aj Škaredé káčatko
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť