Sobota 07. 09. 2024 18:52:20 | Meniny má Marianna

Eurovoľby sa blížia. Svoj hlas môžete odovzdať aj v žilinskej nemocnici, stačí splniť jednu z podmienok

Slováci opäť prehovoria k zahraničnej politike. Urobia tak vo voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna 2024. Voliť budú opäť môcť aj pacienti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina. Stačí, aby splnili jednu z týchto podmienok.

Michal Szentivanyi|4. jún 2024|12:00:18

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Žilinskú nemocnicu opúšťajú ďalšie dve skvelé ženy. Od kolektívu si vypočuli dojemné slová
Čítajte viac >

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina o tom informovala na sociálnej sieti. „Hospitalizovaní pacienti a službukonajúci zamestnanci môžu v sobotňajších voľbách do Európskeho parlamentu odovzdať hlas do prenosnej volebnej schránky," uviedla nemocnica v Žiline.

Tri podmienky

Tá tiež uviedla 3 podmienky, pričom stačí splniť aspoň jednu z nich, aby mohli pacienti odvoliť. „Byť občanom Slovenskej republiky a mať trvalý pobyt na území Slovenskej republiky v územnom obvode okrskovej volebnej komisie číslo 2, alebo byť občanom iného členského štátu Európskej únie, ktorý je zapísaný v zozname voličov v územnom obvode okrskovej volebnej komisie číslo 2 v meste Žilina, teda na jednej z uvedených ulíc," uviedla nemocnica s tým, že ide o ulice:

  • Bottova, Čepieľ, Farská ulička, Horný val, Jána Reka, Jozefa Vuruma, Mariánske námestie, Na bráne, Námestie Andreja Hlinku, Pivovarská, Predmestská 2, 2A, 2B, 3, 5, 7, 8, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 29, Radničná, Sad na Studničkách, Sládkovičova, Dolný val, Hodžova, J. M. Geromettu, Jezuitská, Makovického, Mydlárska, Na priekope, Pernikárska, Republiky, Sirotárska, Štúrova, Vojtecha Spanyola.

Občan potom preukáže svoju totožnosť občianskym preukazom, v prípade občana iného členského štátu Európskej únie pobytovým preukazom občana Európskej únie. Mať pri sebe hlasovací preukaz, ak je záujemca občanom Slovenskej republiky alebo iného členského štátu Európskej únie, má trvalý pobyt kdekoľvek na území Slovenskej republiky s trvalým pobytom na území Slovenskej republiky mimo územného obvodu okrskovej volebnej komisie číslo 2.

Hlasovací preukaz je možné vybaviť najneskôr v piatok 7. júna osobne v čase úradných hodín obce či mesta trvalého pobytu. „Dávame do pozornosti, že záujem voliť v našom zdravotníckom zariadení je potrebné nahlásiť v sobotu ráno službukonajúcej sestre príslušného oddelenia," uzavrela nemocnica.


Súvisiaci článok
Stúpajúci trend výskytu sklerózy multiplex nás núti k zamysleniu. Vážne ochorenie pripomína aj medzinárodný deň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť