Nedeľa 15. 09. 2024 15:17:07 | Meniny má Jolana

Bezpečnosť detí na prvom mieste: Do školy by mali chodiť s kamarátmi alebo v sprievode dospelého, varuje polícia

Dieťa by malo chodiť do a zo školy v sprievode svojich kamarátov alebo dospelej osoby. Rodič by ho mal tiež poučiť, aby mu aj po splnení školských povinností hovorilo o tom, kam ide, s kým a kedy sa vráti.

TASR|6. september 2024|10:30:22

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Nový školský rok otvorili aj v žilinskej nemocnici. Hospitalizované deti čakajú viaceré novinky
Čítajte viac >

Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Spomenula aj rodičovskú kontrolu, bez ktorej podľa nej deťom na sociálnych sieťach môže hroziť nebezpečenstvo.

„Dávajte pozor, ako dlho trávený čas venujú školopovinné deti mobilu a počítaču. Najlepším riešením je, ak sa dieťaťu venujú rodičia alebo mu vymyslia program, pri ktorom sú s ním aj rovesníci," odporučila. Namiesto času tráveného pri počítači alebo na mobile môžu podľa nej spoločne navštevovať kultúrno-spoločenské podujatia, alebo tráviť čas vonku športovými aktivitami.

4934.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Hrabovská tiež poukázala, že hrubé správanie, vandalizmus, násilie či šikanovanie vzhliadnuté na internete môže byť dôsledkom násilných prejavov v školskom prostredí. Dieťaťu je podľa nej potrebné poradiť, že ak sa ocitne v núdzi a nedarí sa mu skontaktovať s dôveryhodnými osobami, existujú aj iné možnosti, ako riešiť krízovú situáciu.

„K dispozícii mu môžu byť pedagógovia, telefónne linky určené na riešenie zásadného problému a poskytnutie pomoci, alebo uniformované zložky ako polícia," doplnila.


Súvisiaci článok
Hrozba bombového útoku sa nepotvrdila: Polícia preverovala e-mailové vyhrážky na školách (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť