Pondelok 16. 09. 2024 00:09:38 | Meniny má Ľudmila

Školské knižnice súťažia o najzaujímavejšie podujatie k ich medzinárodnému dňu

Národný inštitút vzdelávania a mládeže vyhlásil 20. ročník celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice k Medzinárodnému dňu školských knižníc v pondelok 28. októbra.

TASR|7. september 2024|11:31:30

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Krajská knižnica v Žiline

Súvisiaci článok
Nový školský rok otvorili aj v žilinskej nemocnici. Hospitalizované deti čakajú viaceré novinky
Čítajte viac >

Cieľom projektu je zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah k školskej knižnici, ku knihe a aktívnemu čítaniu žiakov.

„Pridanou hodnotou celoslovenského projektu je vytvorenie príležitosti pre každého účastníka, aby mohol prispieť svojou inšpiráciou k originálnemu priebehu podujatia a zároveň v ňom mohol prejaviť svoj osobný talent," uviedla odborná garantka projektu Rozália Cenigová.

Školská knižnica, ktorá sa chce zúčastniť, musí vyplniť do stredy 23. októbra elektronickú prihlášku, ktorá je dostupná na webovom sídle Národného inštitútu vzdelávania a mládeže, a zorganizovať podujatie k Medzinárodnému dňu školských knižníc práve dňa 28. októbra 2024 na tému Školská knižnica - priestor pre zábavné a aktívne učenie. Okrem toho tiež záujemcovia musia poslať stručný popis podujatia v rozsahu tri až päť strán textu najneskôr do pondelka 4. novembra na adresu Národného inštitútu vzdelávania a mládeže.

Absolútnym víťazom celoslovenského projektu sa stane školská knižnica, ktorá zorganizuje najzaujímavejšie podujatie. Víťazom projektu venuje Národný inštitút vzdelávania a mládeže knižné publikácie.


Súvisiaci článok
Súťaž vo varení gulášu v Tepličke nad Váhom: Príďte si zmerať sily s tými najlepšími kuchármi!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť