Pondelok 16. 09. 2024 21:12:11 | Meniny má Ľudmila

Požiar v Ludrovskej doline likviduje 45 hasičov. Zasahuje aj vrtuľník (AKTUALIZOVANÉ)

Požiar v Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier v sobotu 7. septembra likviduje 45 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na mieste zasahujú aj vrtuľníky.

TASR|7. september 2024|12:30:01

Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Súvisiaci článok
V Ludrovskej doline vypukol požiar: Horskí záchranári varujú turistov
Čítajte viac >

Tlačová agentúra Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Geguššová.

„Aktuálne sú pri požiari v Ludrovskej doline nasadení príslušníci modulu pozemného hasenia, zasahuje aj vrtuľník leteckého útvaru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky MI171 s bambi vakom a vrtuľník Ministerstva obrany SR UH-60M Black Hawk, ktoré k 11:00 hodine vykonali už 15 zhodov," uviedla Geguššová.

Spolu na mieste podľa nej zasahuje 45 hasičov z Hasičského a záchranného zboru a dobrovoľných hasičských zborov obcí s 11 kusmi hasičskej techniky.

Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok 6. septembra popoludní v ťažko prístupnom teréne o rozlohe 100 krát 100 metrov. Požiarisko monitoroval vrtuľník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a dron.

Pred požiarom varovala turistov i Horská záchranná služba. Lesný požiar podľa nej predstavuje pre turistov a návštevníkov hôr veľké riziko ohrozenia života a zdravia, zároveň môžu návštevníci a turisti vytvárať prekážku pri likvidácii požiaru.

AKTUALIZOVANÉ v sobotu 7. septembra o 12:45 hodine:

Hasiči na mieste požiaru v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline zriadili v sobotu 7. septembra riadiaci štáb. Na likvidácii požiaru sa podieľajú naďalej aj vrtuľníky. Hasičský a záchranný zbor o tom informoval na sociálnej sieti.

„Aktuálne sú pri požiari v Ludrovskej doline nasadení príslušníci modulu pozemného hasenia, zasahuje aj vrtuľník leteckého útvaru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky s bambi vakom a vrtuľník Ministerstva obrany Slovenskej republiky, ktoré k 12:05 hodine vykonali spolu 24 zhodov," uviedli hasiči.

AKTUALIZOVANÉ v sobotu 7. septembra o 21:20 hodine:

Hasiči v sobotu večer ukončili hasenie požiaru v Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier. V nedeľu 8. septembra po prieskume určia ďalší postup. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Geguššová.


Súvisiaci článok
Cestu pod Strečnom opäť uzatvorili. Stavbári využijú aj vrtuľník
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť