Pondelok 16. 09. 2024 16:34:46 | Meniny má Ľudmila

Mala veľké plány, no tragická nehoda ukončila jej život. Rodičia oplakávajú smrť mladej Lilienky z Tvrdošína

Nekonečný žiaľ a zúfalstvo teraz prežívajú rodičia mladej Lilienky, ktorá pochádzala z Tvrdošína. Jej život sa náhle skončil po tom, ako sa stala priamou účastníčkou tragickej nehody na priechode pre chodcov. Nezodpovedný vodič ju na tomto mieste zrazil a spôsobil jej vážne zranenia.

Michal Szentivanyi|5. september 2024|08:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Alkohol opäť úradoval: Policajti v Žilinskom kraji odhalili 29 opitých motoristov
Čítajte viac >

O mimoriadne tragickom prípade z Oravy informoval denník Nový čas. Rodičia jedinej dcérky, ktorá mala v čase skonu len 13 rokov, prežívajú veľmi zúfalé časy. Ich dcéra po nehode ešte bojovala v nemocnici, no nakoniec vážnym zraneniam, žiaľ, podľahla.

Otec v slzách vyrozprával, čo sa stalo a ako mladá Lilienka aj po smrti zachránila ďalšie životy

„Ona bola pre mňa slniečko, ktoré mi vždy svietilo,“ povedal pre Nový čas zničený otec Václav. Život jeho jedinej dcéry sa zmenil počas konca augusta, kedy sa v Tvrdošíne konali Dni mesta. „Boli sme na oslavách Dni mesta. Lilienka si to užívala a ja s ňou. Podvečer som už išiel domov a ona chcela ešte na chvíľočku zostať. Bývame odtiaľ len pár metrov. To, že ju už nikdy neuvidím, mi nenapadlo ani v tom najhoršom sne,“ popísal otec Václav pre Nový čas nepredstaviteľné chvíle.

28003.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Lilienka mala počas tohto školského roku nastúpiť do siedmeho ročníka základnej školy. Bola známa tým, že pomáhala slabším. Počas svojich narodenín dokonca usporiadala zbierku na pomoc zvieratkám. Po jej smrti sa preto rodičia rozhodli zachrániť ďalšie životy. „Ona by si to želala. Zachránila teraz šesť ľudských životov,“ povedal pre Nový čas plačúci otec.

Osudná nehoda na prechode

„Dcérka chcela prejsť na druhú stranu a na priechode ju zachytilo auto, ktoré ju odhodilo,“ pokračoval vo veľmi smutnom rozprávaní pre Nový čas zdrvený otec. Ten sa bezprostredne odobral na miesto nehody. Podľa slov Václava sa už okolo jeho dcéry zbiehala skupina ľudí, ktorí sa jej snažili pomôcť. Pokyny však zneli jasne - nesmeli s ňou hýbať a ani inak manipulovať, pretože mohla mať niečo s chrbticou.

„K dopravnej nehode, pri ktorej bola zranená maloletá osoba, vyslal operátor tiesňovej linky 155 ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Po prvotnom ošetrení bola záchranármi transportovaná do nemocnice v Martine s poruchou vedomia a s vnútrolebečným poranením,“ povedala pre Nový čas Petra Klimešová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

NEMOCNICA 11.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

„V nemocnici dcérku operovali, no, žiaľ, nemohli robiť veľkú operáciu, pretože Lilienka mala vnútrolebečný opuch,“ potvrdil pre Nový čas otec Lilienky, ktorý dodal, že jeho dcéra mala po nehode kŕče. Operácia tak nemohla byť v plnom rozsahu vykonaná hlavne pre komplikácie, ktoré jej nehoda spôsobila.

Dievčatko nehodu neprežilo, prípadu sa venuje polícia

Po týždni v nemocnici boli podľa Nového času rodičia konfrontovaní s tým najhorším. Ich dievčatko v nemocnici týmto rozsiahlym zraneniam podľahlo. „V uvedenej veci bolo začaté trestné stíhanie vykonaním neodkladného a neopakovateľného úkonu, a to vykonaním obhliadky miesta činu. Vyšetrovanie vedie vyšetrovateľ okresného riaditeľstva v Dolnom Kubíne pre trestný čin usmrtenie. V súčasnosti prebieha znalecké dokazovanie a z uvedeného dôvodu, ako aj pre citlivosť prípadu, nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ povedala pre Nový čas krajská hovorkyňa Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.


Súvisiaci článok
Nekontrolovaná jazda motorkára v Martine. Náraz do kamióna spôsobil jeho pád a ďalšie škody
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť