Štvrtok 16. 05. 2024 21:21:16 | Meniny má Svetozár

Kadeti si priamo na železnici vyskúšali praktické zamestnanie z oblasti dopravnej logistiky

V rámci predmetu Dopravná logistika na Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši, si počas letného semestra mladí logisti preverili svoje teoretické schopnosti. Nadobudli ich počas prednášok, aj v praxi a zručnosti si teraz overili na železnici v Žiline. FOTO: AOS

D U|23. máj 2022|08:22:23


Súvisiaci článok
O kurz riešenia krízových situácií na Akadémii ozbrojených síl je rekordný záujem
Čítajte viac >

„Študenti sa v úvode výcviku na 41. Zásobovacej základni Nemšová a 42. Zásobovacej základni Poprad oboznámili s plnením úloh základní, s inventarizáciou, riešením škôd, obstarávaním a tiež prísunom materiálu zo zásobovacích základní. Neskôr sa pripojili k vojakom z 21. samohybného delostreleckého oddielu Michalovce, kde sa zdokonaľovali v navádzaní bojovej techniky na železničné vozne a poslednou praktickou zastávkou bol terminál Rail Cargo Group CSKD v Žiline,“ uviedlo na Facebooku Ministerstvo obrany SR.

„Išlo o praktické preverenie si teoretických schopností získaných počas prednášok v praxi. Počas zamestnania boli oboznámení s navádzaním bojovej techniky na železničné vozne podľa stanovených zásad a platných pokynov. Študenti si taktiež prakticky vyskúšali upevňovanie techniky (STA Aktis 4x4 a ShKH ZUZANA 2) na železničné vozne. Počas ukážky spôsobilostí v termináli Rail Cargo Group CSKD v Žiline sa zas oboznámili s manipulačnou technikou využívanou pri manipulácii so skladovými kontajnermi ISO. Terminál Žilina s rozlohou 25 000 m² je veľmi významný pre automobilový priemysel,“ objasnila Akadémia ozbrojených síl.

IMG_0180.jpg

IMG_0181.jpg


Súvisiaci článok
Sú pripravení nasadiť aj vlastné životy. Slávnostný sľub vlasti dali noví profesionálni vojaci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť