Sobota 27. 07. 2024 00:13:43 | Meniny má Božena

Legendárna skupina Hex nosí Žilinu stále v srdci. Z ich spomienok vám pristane úsmev na tvári (VIDEO)

„Nikdy nebolo lepšie", „V piatok podvečer" či „Keď sme sami". Ak vám tieto názvy pesničiek niečo hovoria, vedzte, že za nimi stojí populárna slovenská hudobná skupina Hex. Tá si na svojich potulkách našla čas, aby navštívila aj Žilinu. Tomáš „Yxo" Dohňanský, Tibor „Tybyke" Szabados a Ladislav Tvrdý si v rozhovore zaspomínali aj na časy, kedy oblažili mesto pod Dubňom svojimi hitmi a už teraz majú pre fanúšikov skvelé správy.

Michal Szentivanyi|16. máj 2024|12:00:02

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Divadlo DIVA predstavuje Sen každej ženy: Čo keby sa vám splnil váš najtajnejší sen? (VIDEO)
Čítajte viac >

Slovenská poprocková skupina Hex pôsobí na hudobnej scéne už neuveriteľných 35 rokov. Za takmer štyri dekády sa im podarilo hudobne potešiť niekoľko generácií poslucháčov a neprestávajú ani v týchto dňoch. Hexáci na čele s Tomášom „Yxom" Doňanským majú v ponuke nový singel, ktorý pochádza už z ich desiateho štúdiového albumu „Kde je tu láska?".

Pesnička „Iná ako ostatné" je najnovším singlovým počinom skupiny, pričom na rádiových vlnách ani v súčasnosti nekončia dnes už legendárne hity ako „V piatok podvečer", „Život", „Nikdy nebolo lepšie" či „Vetroň".

Screen Shot 05-16-24 at 08.30 AM.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Žilina a Hex

Chlapci z kapely sa však pri príležitosti návštevy v Žiline neubránili spomienkam na príjemné a aj zábavné zážitky v tomto meste. Kým Yxo s Tybykem si pochvaľovali miestne gastronomické pochúťky, pozornosť sa upriamila na najmladší prírastok v skupine. Ide o druhého gitaristu Ladislava Tvrdého, ktorý pochádza z Rajeckých Teplíc a jeho prítomnosť v bratislavskej kapele je akýmsi sviežim vánkom severského hudobného vzduchu. Skupina Hex má tak v novom osadenstve aj kúsok okolia Žiliny. Do mesta sa predstavitelia slovenskej hudobnej scény už čoskoro vrátia.

O tom, kedy konkrétne skupina Hex navštívi Žilinu na koncertnom pódiu, sa dozviete vo VIDEU.


Súvisiaci článok
Staromestské slávnosti v Žiline v novom šate. Mladé kapely dostanú jedinečnú príležitosť zažiariť (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť