Piatok 26. 07. 2024 21:35:05 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Tip na výlet: Detský náučný turistický chodník v obci Korňa

Už tri roky v obci Korňa slúži verejnosti a predovšetkým tým najmenším detský náučný turistický chodník. Ten sprístupnila obec 1. júna 2021 - teda symbolicky na Deň detí. Veľkú návštevnosť má aj dnes, pričom môže poslúžiť ako vynikajúci tip na výlet s deťmi.

Michal Szentivanyi|16. máj 2024|18:32:14

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Obec Korňa

Súvisiaci článok
Turisti a nadšenci prírody, zbystrite pozornosť: Na Kysuciach vyrástol nový unikátny altánok
Čítajte viac >

Ako sa k detskému chodníku dostanete?

Obec na svojom webe pripomína, že návštevníci môžu zaparkovať autá pred budovou bývalej základnej školy vo Vyšnej Korni a odtiaľ sa pešo vydať po novo vybudovanej asfaltovej ceste v úseku 1,2 kilometra a následne pokračovať už po lesnej ceste vedúcej cez osadu Vyšní Slezákovci.

sdsadasd.jpg Zdroj: Facebook/Obec Korňa

„Chodník sa podarilo vybudovať vďaka sponzorom, dobrovoľníkom a pracovníkom obce Korňa. Nenáročná trasa, ktorej absolvovanie trvá približne dve hodiny, začína vo Vyšnej Korni v smere do osady u Durajčíka cez osadu Vyšní Slezákovci až na Panorama Ranč na Beskyde," spresňuje obec.

asdasdasd.jpg Zdroj: Facebook/Obec Korňa

Čaká na vás sedem informačných panelov

Úsek je dlhý 3,3 kilometra. Obec ho spravila kreatívnym aj tým, že na ňom umiestnili sedem informačných panelov s opisom zvieratiek. Niektoré nájdete v živej forme, niektoré sú vyrezávané ako umelecké diela pri tabuliach. Ide o typických živočíšnych obyvateľov lesov horných Kysúc.

„Keď sa dostanete až na vrchol k Panorama Ranču, ktorý sa nachádza priamo pod najvyšším bodom obce Korňa, vrchom Beskyd, môžete si zazvoniť na miestnej zvoničke, odfotiť sa vo fotorámiku či zajazdiť si na koníkoch,“ popisuje unikáty chodníka starostka obce Korňa Marianna Bebčáková.

Návštevníkov v prípade dobrého počasia už čaká nádherný výhľad na vrchy Malej Fatry, Malý aj Veľký Rozsutec, Stoh, Malý aj Veľký Kriváň.

436301294_758030076450278_4202610620646199733_n.jpg Zdroj: Facebook/Obec Korňa


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Rozhľadňa Dubová pri Rajci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť