Piatok 26. 07. 2024 23:34:58 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Dokázali to! Tanečníci z Martina triumfovali na Majstrovstvách Slovenska v Košiciach

Mesiac máj je tradične zasvätený majstrovským súťažiam v tanci. Martinské talenty z Deep Dance Clubu preto nemohli chýbať na Majstrovstvách Slovenskej republiky v hip hop disciplínach v Košiciach. Tie sa konali začiatkom mája v priestoroch Kunsthalle.

Radka Kostánová|16. máj 2024|13:00:10

Zdroj: tkdeep.sk

Súvisiaci článok
Jubilejný ročník tanečnej súťaže: Mladé talenty z Martina potvrdili, že patria medzi elitu
Čítajte viac >

Najprv tancuj, potom rozmýšľaj!

Slogan Majstrovstiev Slovenskej republiky v Košiciach bol naozaj motivačný. Výprava tanečníkov z Martina predviedla neskutočné výkony a odniesla si krásne umiestnenia. Informovali o tom zástupcovia klubu na webovej stránke.

„Neskutočným a zároveň majstrovským tanečným výkonom sa v MINI kategórii u dievčat sólovo vyznamenala Zarka Browning, ktorá si odniesla z týchto majstrovstiev titul trojnásobnej majsterky SR, nielen v sólo disciplíne, ale aj v spoločnej duo choreografii,“ priblížilo vedenie klubu.

Zarka tancovala v duo choreografii spolu s Veronikou Kubjatkovou a zároveň bola aj súčasťou MINI majsteriek Slovenska v 7-člennej skupine „Šmoulinky“.

Za zmienku stojí aj neuveriteľný talent mladého tanečníka, ktorý si pokojne mohol získať srdcia všetkých fanúšičiek. „V detskej vekovej kategórii u chlapcov sólovo vyznamenal Adamko Gregor, ktorý si odniesol z týchto majstrovstiev bronzovú medailu a stal sa II. vicemajster Slovenska,“ skonštatovali zástupcovia klubu.

Ďalej si v B juniorskej vekovej kategórii Miška Blizniaková spoločne s Viky Školníkovou vytancovali krásnu striebornú medailu a zaistili si tak postup do najvyššej A kategórie.

Predviedli sa aj tanečníci nad 31 rokov

Formácia „MillEnials“ uspela tiež. V staršej hlavnej vekovej kategórii, ktorá je určená pre skúsených masters tanečníkov nad 31 rokov, odišli Martinčania so striebornou medailou.

„Táto výnimočná partia mladých ľudí s fantastickou choreografiou trénerky Klaudie Dolníkovej bol spojením mladých ľudí. Títo mladí ľudia sa rozhodli nájsť si v tejto rýchlej a uponáhľanej dobe čas na seba a spoločne vytvorili krásny príbeh. Tanec naozaj spája ľudí. Som nesmierne šťastný, že práve ja môžem byť malým kolieskom tejto obrovskej mašinérie,“ vyjadril slová vďaky vedúci klubu Miroslav Frolo.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Tanečníci z Martina opäť bodovali. Svoj talent ukázali na súťaži v Leviciach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť