Štvrtok 04. 07. 2024 08:16:03 | Meniny má Prokop

Žiaci na Orave vysadili viac ako 130 stromčekov. Detské ihrisko bude sladké a hravé zároveň

V uplynulých dňoch sa podarilo žiakom zo Základnej školy P. O. Hviezdoslava a Základnej školy R. Dilonga spoločne s Domom Charitas sv. Františka z Assisi v Trstenej vysadiť pár desiatok stromčekov.

Radka Kostánová|1. december 2023|13:30:41

Zdroj: Facebook/Mesto Trstená

Súvisiaci článok
Na Podbrezinách v Liptovskom Mikuláši vznikne prvá komunitná záhrada
Čítajte viac >

Detské ihrisko Hrady v meste Trstená bude sladké a hravé zároveň. Zástupcovia mesta na sociálnej sieti Facebook priniesli informáciu, že počas uplynulých dňoch sa spoločne s Domom Charitas sv. Františka z Assisi a žiakmi základných škôl P. O. Hviezdoslava a R. Dilonga, podarilo vysadiť 9 kusov ovocných stromov (jablone, slivky, hrušky, čerešne) a 130 kusov ovocných a jedlých kríkov (jahody, maliny, ríbezle, zemolez, driene, arónie, muchovníky, jotys, kalinu, bazu, liesku).

Detské ihrisko bude naozaj hravé, no zároveň aj zdravé a sladké. Pestrosť chutí bude skutočne bohatá a každé dieťa si počas leta nájde svoje obľúbené ovocie.

„Časom na ihrisku pribudnú aj okrasné trávy, nové pochôdzne plochy a vyvýšené záhony na zeleninu, bylinky, o ktoré sa budú starať klienti charity,“ uzatvorili zástupcovia mesta.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Na Liptove vysádzajú desiatky čerešní a javorov. Na jar okolie zakvitne ružovou a červenou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť