Nedeľa 30. 06. 2024 08:33:26 | Meniny má Melánia

Stredoškoláci v Turčianskych Tepliciach majú byť na čo hrdí. Zrevitalizovaný areál za 7 a pol tisíc eur

Ak ste si mysleli, že ste už videli tie najkrajšie školské nádvoria a areály, vedzte, že Stredná odborná škola pedagogická v Turčianskych Tepliciach má jeden z tých najvýnimočnejších.

Michal Szentivanyi|27. jún 2024|11:01:32

Zdroj: Koláž Žilina SP21/sosptr.edupage.org

Súvisiaci článok
Základná škola Zástranie sa môže pýšiť novým oplotením. Kvalitu práce si prišlo pozrieť aj vedenie mesta
Čítajte viac >

Stredná odborná škola pedagogická v Turčianskych Tepliciach o vynovení nádvoria informovala na vlastnom webe. Podľa nich bolo už dlhšie jasné, že nádvorie i priľahlé časti záhrady pred budovou školy potrebovali náležitú rekonštrukciu a revitalizáciu, ktorá by navrátila tomuto miestu primeranú dôstojnosť.

ifx5d3b6e52a4c52850_eduresized_f11.jpg Zdroj: sosptr.edupage.org

Do projektu putovali tisíce eur

„V rámci výzvy Environmentálneho fondu, Zeleného vzdelávacieho fondu na rok 2023 sme získali podporu formou dotácie vo výške 7 594,78 eur so spoluúčasťou školy," informovala na webe učiteľka Lenka Chrobáková Línerová. Práce na tomto projekte boli spojené s vyčistením, úpravou záhonov a následne prebehla výsadba nových, vitálnych, kvitnúcich, medonosných rastlín. „Pokračovali sme prácami pred hlavnou časťou vstupu na nádvorie s centrálnym schodiskom školy, kde po pravej i ľavej strane zachované pôvodné obrubníky záhonov boli odborne ošetrené a opravené," pokračovala Chrobáková Línerová.

ifx580339bee33021c0_eduresized_f7.jpg Zdroj: sosptr.edupage.org

Ruku k dielu priložili aj žiaci školy

Žiaci Strednej odbornej školy pedagogickej, ktorí sú počas celého školského roka vedení k ochrane životného prostredia a okolia školy, sa priamo podieľali a zúčastnili aktivít súvisiacich s úpravou areálu školy spolu so svojimi pedagógmi, triednymi učiteľmi, a to pri príležitosti organizovania týždňa Svetového Dňa Zeme v termíne od pondelka 22. do piatka 26. apríla 2024.

ifx40584a7ca06a5a70_eduresized_f121.jpg Zdroj: sosptr.edupage.org

„Žiaci vyhrabali priestor školskej záhrady po oboch stranách nádvoria okolo záhonov a pod lavičkami od starého lístia a nánosov, nahromadený odpad postupne odniesli v košoch do pristaveného veľkokapacitného kontajnera na bio odpad. Následne žiaci vyčistili nádvorie školy od nečistôt, pozametali prístupovú cestu, priestor hlavného vstupu pred budovou školy a okolie schodiska," uzavrela Chrobáková Línerová.


Súvisiaci článok
Budúci prváci na UNIZA majú pútavú motiváciu. Je tu posledná príležitosť na rozprávkové trojročné štipendium
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť