Utorok 02. 07. 2024 08:20:13 | Meniny má Berta

Akadémiu ozbrojených síl na Liptove skončilo 62 študentov: Dvaja najlepší vojaci získajú významné ocenenie

Školský rok sa skončil aj na Akadémii ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši. Slávnostné promócie absolventov inžinierskeho a magisterského štúdia sa uskutočnia vo štvrtok 4. júla 2024 v priestoroch akadémie v Liptovskom Mikuláši pre 62 študentov, z toho 7 žien.

Radka Kostánová|29. jún 2024|13:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánik

Súvisiaci článok
Prezidentka na Liptove vyzdvihla pravý význam Akadémie ozbrojených síl. Formujú tu charaktery budúcich vojakov
Čítajte viac >

Slávnostné promócie a oceňovanie študentov

Vo štvrtok 4. júla 2024 sa v priestoroch akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši uskutočnia slávnostné promócie pre 62 študentov v štyroch študijných programoch bezpečnosť a obrana štátu, elektronické zbraňové systémy, vojenské spojovacie a informačné systémy a zbraňové systémy, zbrane a ich časti. V tlačovej správe o tom informovala Erika Szuperáková, odborná referentka a špecialistka akadémie.

Szuperáková priblížila, že tí najlepší študenti z každého študijného programu budú odmenení rektorom akadémie, ktorý im odovzdá pamätné medaily rektora a udelí mimoriadne štipendiá vo výške 300 eur.

Na slávnostnom akte počas vyradenia kadetov budú zároveň ocenení aj dvaja kadeti za vojenský program. Najlepšiemu študentovi vojenského programu, vojak 1.stupňa Oliverovi Minkovi, bude udelený vecný dar ministra obrany za dosiahnutie najlepších výsledkov počas I. a II. stupňa vysokoškolského štúdia v rámci vojenského programu kadeta.

448930580_950618683743294_2241584390142637026_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánik

Vecný dar z úrovne náčelníka Generálneho štábu Slovenskej republiky si za ocenenie výkonu štátnej služby odnesie vojak 1. stupňa Juraj Jánošík za vzorné a príkladné plnenie študijných a služobných povinností dosiahnutím výborných výsledkov v rámci vojenského programu kadeta.

„Po slávnostnom vyradení bude nasledovať promočný akt v aule školy, kde si noví absolventi z rúk rektora brigádneho generála Aurela Sabóa prevezmú diplomy o úspešnom absolvovaní štúdia a slávnostnou prísahou na akademickú insígniu meča – symbol vojenského charakteru akadémie ozbrojených síl - pred všetkými sľúbia, že: „s vedomím poslania vedy, techniky a umenia budú využívať znalosti získané štúdiom na Akadémii ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika na prospech všetkého ľudu tejto krajiny“. Najlepšiemu absolventovi/absolventke za celé vysokoškolské štúdium bude udelená cena rektora akadémie ozbrojených síl – replika insígnie vojenskej vysokej školy – MEČ. Tohto roku sa ňou stane jedna zo 7 študentiek v ročníku, Katarína Baliková,“ dodala Erika Szuperáková.

Ďalšie bakalárske promócie absolventov 1. stupňa vysokoškolského štúdia sa uskutočnia v piatok 12. júla 2024.


Súvisiaci článok
Úspech rektora vojenskej akadémie v Liptovskom Mikuláši. Aurela Sabóa povýšili na brigádneho generála
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť