Utorok 02. 07. 2024 08:06:40 | Meniny má Berta

Ďalší famózny úspech policajta z Liptova: Vystúpil na Elbrus

Policajtovi Stanislavovi Mikšovskému z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši sa podaril opäť skvelý výkon. Vystúpil na Elbrus.

Radka Kostánová|29. jún 2024|17:00:01

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj/archív Stanislav Mikšovský

Súvisiaci článok
Úspech nevidiaceho športovca: Spolu s policajtom z Liptova vystúpili na Veľký Choč
Čítajte viac >

V našich predchádzajúcich článkoch sme vás informovali, že Stanislav Mikšovský už v minulosti vystúpil na najvyššiu sopku na zemeguli, aj na najvyššiu ázijskú sopku Mount Damavand a aj na najvyššiu horu Afriky.

Tentokrát sa mu podaril ďalší úspech

Policajti zo Žilinského kraja na sociálnej sieti informovali, že Stanislavovi Mikšovskému sa po troch rokoch odkladania výstupu z rôznych dôvodov poradilo dosiahnuť vrchol Elbrusu.

V piatok 14. júna 2024 o 9:30 hodine vystúpil na Elbrus, ktorý má 5 642 metrov nad morom. Ide o najvyšší vrchol a najvyššiu sopka Európy a zároveň najvyšší vrchol Kavkazu.

„Podarilo sa to vo výbornej partii po dlhej ceste pod Elbrus z Viedne cez Istanbul a Tbilisi a krížom cez pohorie Kavkaz. Týmto výstupom som vystúpil na najvyššiu sopku už na piatom kontinente (Európa, Ázia, Afrika, Južná Amerika a Severná Amerika). Samotný výstup trval od 22 hodiny večer do 9:30 ráno druhého dňa, nastúpali sme pri ňom cca 1 950 výškových metrov,“ priblížil Mikšovský v príspevku.

Gratulujeme a želáme veľa úspechov do budúcna!


Súvisiaci článok
Príslušník OO PZ v Liptovskom Mikuláši vystúpil na najvyššiu sopku planéty (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť