Štvrtok 04. 07. 2024 09:26:17 | Meniny má Prokop

Úspech nevidiaceho športovca: Spolu s policajtom z Liptova vystúpili na Veľký Choč

Stanislav Mikšovský, policajt z Liptova, obľubuje turistiku a výstupy na veľké vrcholy. Tentokrát spoločne s úplne nevidiacim športovcom Pavlom Kérim, taktiež z Liptovského Mikuláša, zaznamenali ďalší úspech.

Radka Kostánová|24. máj 2024|14:00:43

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj/Stanislav Mikšovský

Súvisiaci článok
Policajt z Liptova zdolal najvyššiu horu Afriky: Vydal sa po najťažšej trase
Čítajte viac >

Stanislav Mikšovský, talentovaný policajt z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši, má v obľube turistiku a odvážne výstupy. V našich predchádzajúcich článkoch sme vás informovali, že už v minulosti vystúpil na najvyššiu sopku na zemeguli, aj na najvyššiu ázijskú sopku Mount Damavand a aj na najvyššiu horu Afriky.

Podpora nevidiaceho športovca

Stanislav Mikšovský spolu s Pavlom Kérim vystúpili v utorok 21. mája 2024 na Veľký Choč, ktorý má 1 611 metrov nad morom. Informovali o tom policajti zo Žilinského kraja na Facebooku.

„Trasa viedla nenáročným terénom, no postupne terén stúpal a postupne začínali aj prírodné schody, no my sme to v pohode zvládali. Môj priateľ a traser v jednom Stanko ma informoval o všetkých prekážkach, ktoré sa objavovali pod mojimi nohami, Milan okolo fotil, kameroval a informoval nás o svojich postrehoch. Čas postupoval a my sme prekonávali úsek za úsekom. Zrazu sa objavil úsek s reťazami, bola to nová vec, ktorú som ako nevidiaci ešte nikdy neabsolvoval, ale zvládol som to bez väčších ťažkostí,“ popísal výstup Pavol Kéri na sociálnej sieti.

Gratulujeme a želáme veľa úspechov aj do budúcnosti!


Súvisiaci článok
Príslušník OO PZ v Liptovskom Mikuláši vystúpil na najvyššiu sopku planéty (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť