Utorok 02. 07. 2024 08:04:52 | Meniny má Berta

Rekonštrukcia Štefánikovej ulice v Žiline postupuje do ďalšej etapy

Projekt s názvom „Stavebné úpravy chodníkov, vodozádržné opatrenia a zvýšenie podielu zelene ulice M. R. Štefánika” zahŕňa aj výmenu povrchov chodníkov. Od hypermarketu Tesco po Štefánikovo námestie budú chodníky pokryté betónovou zámkovou dlažbou, zatiaľ čo od tohto úseku po Námestie Andreja Hlinku sa použije žulová kocka s vodopriepustným charakterom.

Juliana Krčulová|29. jún 2024|08:00:00

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
VIDEO: Na Ulici M. R. Štefánika v Žiline dokončili zmeny organizácie dopravy. Vodiči zaparkujú už len pozdĺžne
Čítajte viac >

Rekonštrukcia Štefánikovej ulice pokračuje výmenou chodníkov

Po zmene priestorového usporiadania postúpila rekonštrukcia Štefánikovej ulice do ďalšej etapy. Projekt s názvom „Stavebné úpravy chodníkov, vodozádržné opatrenia a zvýšenie podielu zelene ulice M.R. Štefánika“ aktuálne pokračuje výmenou povrchov chodníkov.

„Chodníky od hypermarketu Tesco po Štefánikovo námestie pokryje betónová zámková dlažba. Od tohto úseku po Námestie Andreja Hlinku bude na chodníkoch žulová kocka s vodopriepustným charakterom. Rekonštruovať sa budú chodníky mimo Námestia M. R. Štefánika,“ informovala hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Ondrášová, v pravidelných aktualitách.

Žilinská radnica taktiež upozornila občanov, aby v tejto lokalite rátali s pohybom stavebných mechanizmov, zvýšenou hlučnosťou, aj prípadnými komplikáciami s prístupom k nehnuteľnostiam. „Úsek je zabezpečený prenosným dopravným značením. Termín ukončenia prác je predbežne naplánovaný na 10. október 2024,“ uzavreli zástupcovia mesta Žilina.


Súvisiaci článok
Finálne úpravy na Ulici M. R. Štefánika by mali byť hotové v priebehu najbližších dní
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť