Štvrtok 04. 07. 2024 07:32:49 | Meniny má Prokop

Finálne úpravy na Ulici M. R. Štefánika by mali byť hotové v priebehu najbližších dní

Ulica M. R. Štefánika v Žiline sa v uplynulom období stala terčom kritiky miestnych obyvateľov, ale aj účastníkov cestnej premávky. Tým pripadajú novo-vybudované výbežky do vozovky nelogické. Primátor mesta, Peter Fiabáne, tvrdí, že aktuálnu situáciu spôsobuje iba jeden jediný fakt. Foto: Facebook / Karol Čepec

Juliana Krčulová|29. jún 2023|11:50:23


Súvisiaci článok
Frekventovanú Ulicu M. R. Štefánika v Žiline čaká zmena organizácie dopravy
Čítajte viac >

Ulica M. R. Štefánika v Žiline sa v uplynulom období stala terčom kritiky miestnych obyvateľov, ale aj účastníkov cestnej premávky. Na frekventovanej ulici aktuálne prebieha rekonštrukcia, ktorá sa realizuje z dôvodu doplnenia cyklotrasy v smere na Hlinkovo námestie od Hypermarketu Tesco. Na sociálnych sieťach sa obyvatelia a ostatní účastníci cestnej premávky dopytovali na zdanlivo nelogicky pôsobiace výbežky do vozovky. Primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne, uviedol, že aktuálnu situáciu spôsobuje iba jediný fakt.

„Chcem zdôrazniť, že Štefánikova je práve jeden z prvých projektov mesta, ktorý spĺňa kompletne všetky atribúty modernej ulice. Po jej finálnom dokončení každý účastník dopravy na tejto ulici bude mať svoje jasné, zrozumiteľné, bezpečné miesto dopravy a posunu, či sú to autá, či sú to cyklisti, či je to parkovanie, či je to chodec,“ priblížil primátor a ďalej doplnil:

„Tú dnešnú situáciu, možno takú nezrozumiteľnú, spôsobuje jeden jediný fakt, a to, že mesto Žilina cez vysúťaženú firmu nestihlo zrealizovať vodorovné a zvislé dopravné značenie,“ priblížil primátor a ďalej uviedol, že po jeho realizácii, ktoré očakávajú už v nasledujúcich víkendoch, budú vozidlá popri ceste parkovať pozdĺžne, nie priečne, ako tomu bolo doteraz.

„Pevne verím, milí Žilinčania, že po realizácii značenia dôjde k ukľudneniu situácie, aj k porozumeniu tomu, čo mesto pre občanov na tejto ulici pripravilo. Ďakujem za pochopenie,“ uzavrel žilinský primátor, Peter Fiabáne.


Súvisiaci článok
Križovatku na Vlčincoch čaká rozsiahla rekonštrukcia. Uzávera platí do konca septembra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť