Utorok 30. 04. 2024 13:47:26 | Meniny má Anastázia

Duel SP 21 Šuteková vs. Chodelková: Potrebuje mesto Korytnačku, Karpatskú, alebo ďalšie haly?

Poslankyne žilinského mestského zastupiteľstva Miriam Šuteková a Ľudmila Chodelková debatovali najmä na tému výstavby športovej infraštruktúry v Žiline. Návrh, aby primátor začal rozhovory o navrátení Korytnačky pod mesto na zastupiteľstve neprešiel. Korytnačka áno, alebo nie? A čo Karpatská? Bude sa mesto so župou podieľať na jej výstavbe a prevádzke? Ak áno, potrebuje Žilina aj ďalšie malé športové haly?

Michal Filek|25. február 2022|10:45:41

Najemotívnejšia debata bola, prirodzene, o športovej hale na Bôriku – Korytnačke.

„Hráva sa tam hokejbal, futbal, florbal. Takúto skvostnú budovu nechať v centre mesta nevyužitú, je pre mňa plne neprijateľné. Mohla by slúžiť stovkám detí a mládeže. Je dostupná z každého sídliska, aj mestských častí, má veľké parkovisko, veľa športovísk. Suplovali by sme aj malé telocvične. Obsiahla by celkový komplex služieb pre šport, ale bola by aj kultúrnym stánkom,“ vyslovila sa Chodelková.

„Nemyslím si, že jedna hala nám vyrieši všetko. My potrebujeme haly dostať k ľuďom. Žilina potrebuje veľkú halu. Korytnačka bola architektonickým skvostom. Chápem, že niekto prežíva emocionálne, že by mala byť vrátená pod mesto. Za to, ako vyzerá teraz, však nemôžeme my poslanci, ani mesto. Mesto má teraz sanovať, čo niekto iný spôsobil? Je tam pomerne veľký modernizačný dlh. Bude do toho treba vraziť veľa peňazí,“ oponovala Šuteková.

„Stále počúvam o minulosti. Prosím Vás, prestaňme riešiť minulosť, a poďme riešiť budúcnosť športovej haly. Na rekonštrukciu sa dajú zohnať milión eur,“ poprosila Chodelková.

O ČOM SME ĎALEJ HOVORILI? O čom sú podmienky, ktoré dal na zastupiteľstve Vladimír Randa? Má podnikateľ Trabelssie vyplatené dlhy voči mestu? Je mu Korytnačka na príťaž? Môže primátor s Trabelssiem rokovať aj napriek nesúhlasu zastupiteľstva? Je vlastníctvo pozemku pod halou sporné? Bude sa mesto podieľať na financovaní a prevádzke Športparku na Karpatskej? Je potrebné stavať malé športové haly na Vlčincoch a na Hájiku? Sadnú si konečne poslanci k rokovaciemu stolu a navrhnúť aj s primátorom spoločný postup? Prečo klub za ZA korytnačku nechce? Resp. za akých podmienok? Je potrebnejšie budovať radšej centrá sociálnych služieb a domovy dôchodcov?

POZRITE SI VIDEOZÁZNAM

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť