Pondelok 20. 05. 2024 10:06:33 | Meniny má Bernard

Lyžovačky, turistika a apartmány v korunách stromov: Nový turistický komplex v Sihelnom sľubuje revolúciu v cestovnom ruchu

V obci Sihelné pri poľských hraniciach sa chystá výstavba nového turistického komplexu, ktorý má potenciál stať sa gigantom v oblasti cestovného ruchu. Súčasťou projektu bude podľa dostupných informácií 18 objektov zameraných na rôzne služby pre turistov. Developer chce projektom podporiť lokálny cestovný ruch a prilákať návštevníkov do regiónu.

Juliana Krčulová|10. máj 2024|14:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Radnica má o rekonštrukcii podchodu pod Rondlom veľmi konkrétnu predstavu. Chcú spustiť nasledujúce etapy
Čítajte viac >

Ako informovali Hospodárske noviny na svojom oficiálnom webe, areál nového rozsiahleho komplexu s názvom Rezort Oravský Raj by sa mal nachádzať v obci Sihelné v Žilinskom kraji neďaleko poľských hraníc. Vyrásť by mal na mieste bývalého hotela Biela farma.

Developer má v pláne posilniť atraktívnosť regiónu pre turistov, pričom ponuka služieb by mala zahŕňať aj celoročné aktivity, vrátane zimných lyžiarskych výletov, letných turistických trás, ako aj neustále dostupné možnosti pre rekreačné pobyty.

4108116.png Zdroj: Herplast, s. r. o./EIA

„Bielu farmu nahradí Hotel Husky a Školiace centrum, ktoré doplní stavba s názvom Panoramatické Apartmány. Súčasťou bude aj Chalet Gold a Silver, Vila Herud, Wellness Hotel Biela Farma, Apartmány Rožec a Hotel Hrádok,“ informovali Hospodárske noviny a doplnili: „V rovnomennom kaštieli budú situované Apartmány Kaštieľa Hrádok a kancelárie.“

Projekt predpokladá otvorenie až 18 objektov vrátane športových zariadení, bazénov a rybníka, ktoré budú doplnené o garáže. Areál by mal tiež ponúknuť unikátne apartmány situované priamo v korunách stromov. Momentálne nie sú dostupné informácie o dátume otvorenia rezortu pre verejnosť, no podľa informácií Hospodárskych novín sa očakáva, že doba výstavby nepresiahne dva roky.

4108118.png Zdroj: Herplast, s. r. o./EIA


Súvisiaci článok
Kilometre po vlastných pre vyššie dobro. Vo Veľkom Rovnom sa zišlo množstvo ľudí s veľkým srdcom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť