Sobota 07. 09. 2024 04:55:07 | Meniny má Marianna

Polícia je v pohotovosti aj počas maturitného týždňa. Nechcú nič podceniť a školákov chránia osobne

Aktuálne napätá spoločenská situácia dáva polícii mnoho podnetov na to, aby bezpečnosť v uliciach zaisťovali intenzívnejšie vo väčšom počte. Výnimkou nie je ani maturitný týždeň, ktorým si prechádzajú takmer všetci stredoškoláci.

Michal Szentivanyi|20. máj 2024|09:30:01

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Večerná tragédia v Žiline: Zrážka nákladného vozidla s motocyklom si vyžiadala život
Čítajte viac >

O zabezpečení škôl počas týchto dôležitých dní sa polícia zmienila v statuse na sociálnej sieti. Na bezpečnosť škôl a pokojný priebeh maturitných skúšok je polícia vraj pripravená a robia všetko preto, aby sa maturanti mohli sústrediť len na naštudovanú látku a učivo. „Polícia pokračuje v bezpečnostných opatreniach aj v súvislosti s ochranou škôl," pripomínajú v statuse.

Polícia sa zamerala na školy a intenzívnejšie sa venujú zabezpečeniu poriadku

Polícia preto zvýšila hliadkovú činnosť. Okrem vytipovaných objektov, ako sú napríklad obchodné centrá, miesta so zvýšeným pohybom osôb, ale aj objekty dôležitého významu, ako sú napríklad nemocnice, úrady, redakcie, televízie a aj politikov a ďalších osôb, sa príslušníci policajného zboru vyskytujú aj v okolí škôl.

„Na ich bezpečnosť budú dohliadať ako policajti v uniformách, tak aj v civilnom oblečení. Konkrétne služba poriadkovej, dopravnej polície a aj služba kriminálnej polície. Maturantom prajeme úspešné záverečné skúšky a veríme, že mnohí z vás sa rozhodnú v budúcnosti stať sa policajtmi. Držíme palce," odkázala maturantom polícia.


Súvisiaci článok
Hrozivá nehoda v Žiline. Kamionista po obrovskej kolízii spôsobil zranenie a ešte aj nafúkal
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť