Piatok 26. 07. 2024 22:22:17 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Večerná tragédia v Žiline: Zrážka nákladného vozidla s motocyklom si vyžiadala život

V piatok 17. mája večer sa odohrala smutná udalosť, keď sa 30-ročný vodič nákladného vozidla značky Scania zrazil s motocyklistom, ktorý nehodu, žiaľ, neprežil. Polícia apeluje na dodržiavanie pravidiel a zvýšenú opatrnosť na cestách, aby sa predišlo podobným tragédiám.

Juliana Krčulová|18. máj 2024|09:30:02

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook-Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Hrozivá nehoda v Žiline. Kamionista po obrovskej kolízii spôsobil zranenie a ešte aj nafúkal
Čítajte viac >

V piatok 17. mája, približne o 19:25 hodine, sa stala v Žiline na križovatke Priemyselnej a Cestárskej ulice tragická dopravná nehoda.

Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že 30-ročný šofér riadil jazdnú súpravu zloženú z ťahača značky Scania a návesu po Priemyselnej ulici smerom od Kragujevskej ulice. Zatiaľ neznáme príčiny viedli k tomu, že pri zatáčaní doľava na Cestársku ulicu došlo k zrážke s motocyklom značky Yamaha, ktorý riadil 32-ročný muž idúci smerom od Závodskej cesty.

„Pri dopravnej nehode utrpel motocyklista zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Alkohol vodiča nákladného motorového vozidla vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ objasnil Peter Ondák z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Doplnil, že kvôli dokumentácii a odstraňovaniu dôsledkov nehody bola cesta dočasne uzavretá a doprava presmerovaná na alternatívnu trasu.

PREDCHÁDZAJME TRAGÉDIÁM NA CESTÁCH

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Súvisiaci článok
Žilinskí policajti obmedzili mladíka na osobnej slobode. Krádež tašky s notebookom ho môže vyjsť na doživotie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť