Sobota 27. 07. 2024 00:50:33 | Meniny má Božena

Krásnej blondíne z Oravy sa podaril husársky kúsok. Je druhou najlepšou výčapníčkou na Slovensku

Ivone Danielčákovej zo Zuberca sa zmenil život. Od apríla tohto roka je totiž na Orave vnímaná ako druhá najlepšia výčapníčka piva na Slovensku. Ocenenia sa jej dostalo na prestížnej súťaži, kde zabodovala.

Michal Szentivanyi|19. máj 2024|14:00:00

Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.

Súvisiaci článok
Hygienici priniesli závery dotazníka o studniach. Ich trend rastie, no sú tu značné zdravotné riziká
Čítajte viac >

O výsledkoch súťaže informuje Plzeňský Prazdroj na svojom webe. Pred niekoľkými dňami sa totiž odovzdávali výsledky 18. ročníka súťaže Pilsner Urquell Master Bartender.

Bodovala krásna blondínka Ivona zo Zuberca

Kým na prvom mieste sa umiestnila Lucia Kubišová z Banskej Bystrice, zraky priaznivcov zo Žilinského kraja sa upriamili na Ivonu Danielčákovú zo Zuberca. Tá totiž v tejto súťaži obsadila vynikajúce druhé miesto. Súťaž prebieha každý rok a prispieva k rozvoju pivnej kultúry a zvyšovaniu kvality čapovaného piva v Česku a na Slovensku.

Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s. 3.jpg Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.

Súťaž pozostávala z desiatich finalistov. Išlo o šesť žien a štyroch mužov z celého Slovenska. „Súťažiaci mali počas dvojdňového boja v Plzni a Prahe za úlohu predviesť svoje výčapnícke remeslo a dokonale načapovať svetoznámy ležiak. Čakali na nich aj súboje v najrôznejších súťažiach zručností, ako napríklad skladanie výčapných kohútov, pivný kvíz alebo čapovanie na čas. Okrem toho museli finalisti preukázať špičkové znalosti o pive, či už ide o jeho výrobu alebo históriu, absolvovať degustačný test a predviesť komunikačné zručnosti, ktoré sú pre dobrých výčapníkov nevyhnutné," informoval web súťaže.

S nástrahami sa súťažiaci museli vysporiadať aj v špeciálnom vagóne vlaku

Novinkou 18. ročníka súťaže bola spoločná cesta finalistov súťaže v špeciálnom vagóne rýchlika z Plzne do Prahy. Vo vlaku ich prekvapila nečakaná výzva. Finalisti mali za úlohu zachovať chladnú hlavu, v tíme sa vysporiadať so všetkými nástrahami vlakového prostredia a v sťažených podmienkach načapovať dokonalé pivo. Aj tieto výsledky potom hodnotila odborná porota.

image00006-1713511119.jpg Zdroj: prazdroj.sk

Ocenenie druhého miesta si teda odniesla Ivona Danielčáková z Kýčer Burger v Zuberci. K tomuto umiestneniu jej srdečne gratulujeme.

Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s. 2.png Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.


Súvisiaci článok
Čierny kašeľ, osýpky aj záškrt. Úrady varujú pred čoraz hlbšie klesajúcou imunitou, dôvod je jasný
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť