Sobota 27. 07. 2024 00:56:59 | Meniny má Božena

Folklór v srdciach detí: Vďaka projektu mohli do materskej školy kúpiť kroje

Na začiatku februára sa na Slovensku oslavovalo fašiangové obdobie. V rámci skvelého projektu, ktorý chce udržiavať naše tradície, „Folklór v srdciach detí“, sa v Rajeckej Lesnej uskutočnilo tematické doobedie, kedy si najmenší chlapci a dievčatá z materskej školy pripomenuli tradície na Slovensku.

Radka Kostánová|19. február 2024|12:01:04

Zdroj: rajeckalesna.info

Súvisiaci článok
Liptov bude tento rok žiť remeslami. Viete, čo znamená aktuálne nové logo?
Čítajte viac >

Obec Rajecká Lesná má dôvod na radosť. Vďaka projektu „Folklór v v srdciach detí“ mohli zástupcovia materskej školy zakúpiť nové folklórne sukničky, košieľky, nohavice, lajblíky či šatky. Všetko sa dalo zrealizovať vďaka finančnej podpore z Nadácie SPP vo výške 800 eur.

5KBKeqjCdet8AUHesAByPA.jpg Zdroj: rajeckalesna.info

„Folklór je súčasťou slovenskej kultúry, ktorý sa prenáša z pokolenia na pokolenie a vytvára veľké puto medzi nami a našou rodnou domovinou. Reprezentácia kultúry formou ľudových krojoch podporí možnosť zvýšenia záujmu vzdelávania u detí. Deti majú v materskej škole v rámci vyučovacieho procesu rôzne pohybové aktivity, ku ktorým neodmysliteľne patrí i folklórny spev a ľudový tanec. Aj týmto spôsobom sa v nich buduje vzťah k základným kultúrnym hodnotám,“ dodali zástupcovia obce na webovej stránke.

DCFZMcpynmiQfMNH2jBqhb.jpg Zdroj: rajeckalesna.info


Súvisiaci článok
Žiačka zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine vyhrala medzinárodnú barmanskú súťaž. Namiešala exkluzívny drink
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť