Štvrtok 04. 07. 2024 06:01:37 | Meniny má Prokop

Gajanová z Liptova si v Marakéši urobila dobré meno. Získala úctyhodné umiestnenie na prestížnych pretekoch

Slovenská atlétka Gabriela Gajanová obsadila na mítingu Diamantovej ligy v Marakéši 4. miesto v behu na 800 metrov. Vo svojom prvom štarte v sezóne pod otvoreným nebom zaznamenala čas 2:00,30 minút. Zvíťazila Juhoafričanka Prudence Sekgodisová vo svetovom výkone roka 1:57,26 minúty.

TASR|20. máj 2024|08:45:04

Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Súvisiaci článok
Liptáčku Gabrielu Gajanovú čaká diamantová liga. Atlétka pobeží osemstovku v marockom Marakéši
Čítajte viac >

Gajanová potvrdila, že je najlepšou Európankou v behu na 800 metrov

Gajanová si ideálne rozložila sily, v úvode sa zaradila na chvost pretekov, no výborným finišom predstihla šesť súperiek a dobehla ako najlepšia Európanka. Potvrdila tak, že je na sezónu pod otvoreným nebom dobre pripravená, keď halovú predčasne ukončila a rozhodla sa neštartovať na svetovom šampionáte v Glasgowe.

Zverenkyňa trénera Louisa Heyera si zapísala piaty najlepší výkon kariéry. Na mítingu Diamantovej ligy bola už aj raz tretia, v Lausanne v roku 2019 sa však bežalo mimo hodnotenia seriálu. Z bodovaných behov má na podujatí najvyššieho rangu zapísané šieste miesto v Lausanne 2021 a dvakrát deviate, a to v Lausanne 2022 a v Paríži 2023.

Atlétka z Liptova je s výsledkom spokojná

„Musím priznať, že to neboli ideálne preteky, bolo v nich dosť 'strkaníc', pre ktoré som viackrát stratila rytmus a nemohla som bežať svojím tempom. Bola to taká klasická mítingová osemstovka. Myslím si však, že som v záverečnej rovinke dobre zabojovala a ostalo mi dosť síl na finiš. S tým som nadmieru spokojná. Aj čas je vzhľadom na začiatok sezóny v pohode. S premiérovou letnou osemstovkou som teda spokojná," zhodnotila svoje vystúpenie Gajanová pre atletika.sk.


Súvisiaci článok
Skvelý výsledok! Atlétka Gabriela Gajanová vylepšila slovenský rekord na 600 metrov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť