Pondelok 20. 05. 2024 10:40:49 | Meniny má Bernard

Podpora opatrovateľského projektu dostala v Žilinskom kraji zelenú. Tieto mestá sa tešia z dotácie

Mnohé samosprávy v Žilinskom kraji uspeli so žiadosťou o dotáciu z národného projektu Podpora opatrovateľskej služby. Do roku 2025 tak budú môcť z príspevku poskytnutého Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny refinancovať hodiny opatrovateľskej služby. V Žilinskom regióne ide zatiaľ o mestá Čadca, Kysucké Nové Mesto, Bytča a Žilina.

Radka Kostánová|9. máj 2024|17:45:15

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, TASR/Henrich Mišovič, zilina.sp21.sk a Facebook/Mesto Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Skvelá správa pre mesto Čadca: Získalo významný finančný príspevok na túto službu
Čítajte viac >

Mesto Bytča

Mesto Bytča tak bude môcť refinancovať hodiny opatrovateľskej služby v celkovej výške 503 586 eur.

Opatrovateľskú službu v Bytči momentálne zabezpečujú viac ako štyri desiatky opatrovateliek. „Pre výkon svojej práce musia spĺňať určité kvalifikačné predpoklady, ako sú napríklad absolvovanie kvalifikačného kurzu, ukončené maturitné vzdelanie v zdravotníckom odbore alebo vysokoškolské vzdelanie v medicínskom odbore," priblížila Adriana Brziaková, hovorkyňa mesta.

Mesto Žilina

Aj mesto Žilina bude mať k dispozícii prostriedky na opatrovateľskú službu. Príspevok je vo výške viac ako 582-tisíc eur, ktoré zabezpečia klientom starostlivosť v domácom prostredí. Informovala o tom Zuzana Ondrášová, hovorkyňa mesta Žilina.

Žilinská samospráva požiadala o príspevok na hodinu opatrovateľskej služby vo výške 7,93 eur na refundáciu výdavkov za obdobie od januára 2024 do decembra 2025. Podľa slov Ondrášovej tak bude mať radnica k dispozícii maximálne finančné prostriedky vo výške 582 950,16 eur.

Mesto Kysucké Nové Mesto

Za Kysucké Nové Mesto o tom na sociálnej sieti informoval Marián Mihalda, primátor mesta, a doplnil, že samospráva získala príspevok vo výške viac ako 500-tisíc eur.

Mesto zamestnáva viac ako 50 opatrovateliek a tento príspevok bude poskytovať prostredníctvom mesačných platieb formou príspevku za poskytnuté hodiny opatrovateľskej služby.


Súvisiaci článok
Nezastavili sa ani počas náročných dní. Ružomberské opatrovateľky vlani pri klientoch odpracovali viac ako 100-tisíc hodín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť