Štvrtok 16. 05. 2024 18:33:36 | Meniny má Svetozár

Okolo Slovenska v novom termíne a v nových mestách. Aj taký bude 68. ročník cyklistických pretekov

Čoskoro sa uskutočnia populárne cyklistické preteky, ktoré budete môcť zažiť aj v Žilinskom kraji. Súťaž počas júna opäť pritiahne na slovenské cesty jazdcov z najvyššej ligy.

Radka Kostánová|29. apríl 2024|15:15:54

Ilustračné foto. Zdroj: okoloslovenska.sk

Súvisiaci článok
Peter Sagan ohlásil ďalšiu zo svojich detských tour. Takto sa cibrí nová generácia cyklistov
Čítajte viac >

Okolo Slovenska 2024

Preteky Okolo Slovenska budú tento rok v novom termíne, v nových mestách, ale s rovnako atraktívnymi momentami pre srdce športového fanúšika. Bude to už 68. ročník medzinárodných cyklistických pretekov.

Od stredy 26. do nedele 30. júna 2024 pritiahne súťaž Okolo Slovenska na cesty jazdcov z najvyššej ligy a umožní pripísať si body do medzinárodného rebríčka UCI. Ako informovali zástupcovia portálu okoloslovenska.sk, po edíciách z východu na západ a západu na východ krajiny ponúkne 68. ročník pretekov Okolo Slovenska malebné zákutia od nížiny dunajských vôd až do majestátnych Tatier.

Celkovo bude na programe 710,5 kilometrov s 19 horskými a 8 rýchlostnými prémiami.

Trať povedie od Dunaju až k Tatrám

Vedenie pretekov Okolo Slovenska ďalej priblížilo, že prvá etapa v stredu 26. júna bude tímová časovka so štartom a cieľom v Dunajskej Strede pri MOL Aréne. Bude mať rovinatý charakter a dĺžkou 28,8 kilometra a rozdá karty celkového poradia.

Trať pretekov bude teda podľa dostupných informácií na portáli biker.sk pozostávať z tímovej časovky a nasledujúcich štyroch etáp:

  • 1.etapa 26. júna 2024: Tímová časovka, štart/cieľ: Dunajská Streda, dĺžka 28,8 km,
  • 2.etapa 27. júna 2024: štart/cieľ: Nitra – Hlohovec, dĺžka 192 km,
  • 3.etapa 28. júna 2024: štart/cieľ: Piešťany – Dubnica nad Váhom, dĺžka 161,2 km,
  • 4.etapa 29. júna 2024: štart/cieľ: Partizánske – Ružomberok, dĺžka 183,5 km,
  • 5.etapa 30. júna 2024: štart/cieľ: Liptovský Mikuláš – Štrbské Pleso, dĺžka 145 km.

Po skončení každej etapy vyhlásia organizátori aj najbojovnejšieho pretekára, ktorý v nasledujúci deň ponesie červené štartovné číslo.

Zástupcovia súťaže doplnili, že súčasťou podujatia sú viaceré preteky, ktorých lídri budú v pelotóne odlíšení špeciálnymi dresmi. Líder celkového poradia pretekov získa najvzácnejší, žltý dres. Zároveň sa počas pretekov bude robiť aj klasifikácia družstiev.

„Pre slovenských cyklistov je pripravená aj súťaž o najlepšieho Slováka, a po záverečnej etape bude ocenený aj najlepší slovenský pretekár do 23 rokov. Ten získa finančnú odmenu vo výške 1 000 eur, ktorú odovzdá p. Šuleyová – Holečková v mene svojho otca, bývalého veľkého fanúšika našich pretekov. Špecifickou cenou je aj prvenstvo na najvyššom bode trate – Cena Mateja Laca,“ dodalo vedenie súťaže na stránke.


Súvisiaci článok
Bikepark Jasenská hlási správu, na ktorú čakali viacerí športoví nadšenci. Sezóna sa opäť naplno otvára
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť