Utorok 22. 10. 2024 09:37:11 | Meniny má Sergej

Medzinárodný deň šéfkuchárov: 5 tipov, ako ho môžete osláviť spolu s deťmi

Každý rok, tentokrát v nedeľu, 20. októbra slávime Medzinárodný deň šéfkuchárov.

Radka Kostánová|20. október 2024|15:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Filmovo inšpirované kostýmy: Nápady na Halloween, ktoré ohromia
Čítajte viac >

Medzinárodný deň šéfkuchárov bol založený na to, aby sa oslavovala táto ušľachtilá profesia, ktorú nedokáže vykonávať len tak niekto. Šéfkuchári a rodičia majú podľa informácií portálu worldchefs.org skvelú príležitosť pozitívne ovplyvniť spoločnosť tým, že oslávia tento výnimočný deň aj spolu s deťmi.

Ako osláviť tento deň?

Odborníci z portálu priniesli aj niekoľko nápadov, ako môžete tento deň osláviť spolu s deťmi. V roku 2024 pripadol na nedeľu, čo má výhodu v tom, že celá rodina je vo väčšine doma a môže sa zabávať.

  • Workshop o varení: Zorganizujte interaktívny workshop o varení pre vaše deti, kde sa spolu s vami môžu naučiť jednoduché a zábavné recepty. Povzbudzujte ich, aby získali praktické skúsenosti v kuchyni a objavili radosť z prípravy vlastných jedál.

two-little-kids-chef-hat-preparing-food-kitchen_23-2148044433.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

  • Výživové vzdelávanie: Poobede si doprajte oddych a v obývačke si dajte vzdelávacie stretnutie o dôležitosti vyváženej stravy a výživy. Naučíte tak deti o rôznych skupinách potravín a výhodách začlenenia čerstvých surovín do jedla.
  • Učenie o bezpečnosti varenia a potravín: Pri vzdelávacom poobedí vysvetlite aj význam správnej manipulácie s potravinami a bezpečnostných postupov v kuchyni. Je dobré vštepiť deťom návyky čistoty a dobrej hygieny pri varení.
  • Umenie jedla a kreativita: Ak sa vaše deti budú dnes nudiť, povzbuďte ich, aby vyjadrili svoju kreativitu prostredníctvom jedla. Nechajte ich, nech si navrhnú a vytvoria svoje vlastné vizuálne príťažlivé jedlá s použitím rôznych prísad.
  • Kultúrna kulinárska cesta: Namiesto obyčajnej večere deťom predstavte rôzne kuchyne z celého sveta. Nechajte ich preskúmať rozmanité chute a kultúrne tradície, čím podporíte globálne kulinárske dedičstvo. Pripravte im na večeru niekoľko chodov z rôznych krajín sveta.

Súvisiaci článok
Odštartujte tú najstrašidelnejšiu diskotéku. Toto je výber tých najlepších halloweensky ladených hitov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť