Utorok 22. 10. 2024 13:19:05 | Meniny má Sergej

Vodiči si budú musieť pripraviť dávku trpezlivosti. Je tu čiastočná jesenná uzávera úseku D3 pri Svrčinovci

Práce na cestách sa nekončia ani s príchodom jesenných mesiacov, pričom táto činnosť do značnej miery zasiahne aj vodičov. Na často využívanom úseku D3 totiž dôjde k čiastočnej uzávere.

Michal Szentivanyi|21. október 2024|14:00:09

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Erika Ďurčová a minv.sk

Súvisiaci článok
Po útoku pri Hybe bolo eliminovaných 12 problémových medveďov
Čítajte viac >

O dopravných zmenách na tomto úseku informoval hovorca Prezídia Policajného zboru, Roman Hájek. „Polícia apeluje na vodičov, aby si pozorne všímali prebiehajúcu čiastočnú uzávierku diaľnice D3 na moste Svrčinovec nad železničnou traťou pri Šľahorovom potoku, ktorá potrvá do soboty 30. novembra 2024," informoval Hájek.

Uzávierku si vyžiadala výmena mostného záveru

Uzávierka je potrebná na výmenu mostného záveru, ktorá prebehne v dvoch etapách. „V prvej etape sa bude pracovať v pruhu smerujúcom na diaľnicu D3 od cesty číslo I/11. V druhej etape sa pracovisko presunie do pruhu smerujúceho z diaľnice D3. Počas prác bude premávka zjednosmernená, a vozidlám nebude povolený vjazd na diaľnicu, no zjazd na cestu číslo I/11 bude povolený," spresnil Hájek.

thumbnail_mapka D3-071.1.png Zdroj: minv.sk

Na cestu do zahraničia len obchádzkou

Iste bude mnohých zaujímať aj to, ako to bude s prístupom na diaľnicu smerom do Poľska. Zriadená bude obchádzková trasa. „Vodičov vyzývame, aby sledovali dopravné značenie a dodržiavali pokyny. Pracovisko bude zabezpečené dočasným dopravným značením. Polícia žiada vodičov o trpezlivosť a ohľaduplnosť. Dôsledné sledovanie dopravného značenia pomôže zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky," uzavrel Hájek.


Súvisiaci článok
Lesopark Chrasť dostane na jeseň nové dreviny: Zapojte sa do akcie „Vysaď si svoj strom“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť