Utorok 22. 10. 2024 13:38:38 | Meniny má Sergej

Mestskí policajti v Ružomberku zaznamenali nárast priestupkov proti verejnému poriadku

Mestskí policajti v Ružomberku riešili od 1. januára do 8. októbra 780 priestupkov proti verejnému poriadku, čo predstavuje nárast o 538 prípadov oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Počet priestupkov v doprave však klesol na 2 669 prípadov. Náčelník mestskej polície Tomáš Matejovie priblížil, že zameranie na verejný poriadok a bezpečnosť prinieslo viditeľné výsledky.

Juliana Krčulová|22. október 2024|09:00:04

Zdroj: ruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Po útoku pri Hybe bolo eliminovaných 12 problémových medveďov
Čítajte viac >

Ružomberská polícia riešila viac priestupkov proti verejnému poriadku, menej v doprave

V Ružomberku riešili mestskí policajti od 1. januára do 8. októbra celkovo 780 priestupkov proti verejnému poriadku, čo je nárast o 538 prípadov oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Informoval o tom na webe ružomberskej radnice náčelník miestnej mestskej polície, Tomáš Matejovie. Priblížil, že počet priestupkov v doprave však za sledované obdobie klesol, mestskí policajti riešili 2 669 prípadov oproti 3 092 prípadom v rovnakom období vlani.

„V porovnaní s minulosťou sme sa viac ako na dopravu zamerali na verejný poriadok a bezpečnosť v uliciach mesta, čo je vidieť aj na dosiahnutých výsledkoch,“ doplnil Matejovie.

Ako ďalej uviedol, počet napomenutí stúpol z 209 na 550. „Z ulíc mesta sa nám podarilo odstrániť 52 vrakov. V 82 prípadoch sme Mestský úrad v Ružomberku upozornili na rôzne závady v meste, ako je poškodené dopravné značenie, kanalizačné vpuste či výtlky. 63-krát sme odchytávali túlavých psov. Riešili sme aj nelegálne skládky, ktorých bolo odstránených 17,“ vysvetlil náčelník ružomberskej mestskej polície.

IMG_4267-1200x900.jpg Zdroj: ruzomberok.sk

Mestskí policajti v období od 1. januára do začiatku mesiaca október tiež v 66 prípadoch predviedli deti pod vplyvom alkoholu a v Ružomberku zabezpečovali 58 kultúrnych a športových podujatí.

„Ďakujem príslušníkom a príslušníčkam mestskej polície za prácu, ktorú neprezrite odvádzajú uliciach mesta. Oceňujem ich aktuálne väčšie zameranie na dodržiavanie verejného poriadku i na rôzne preventívne kampane, napríklad v súvislosti s „chodníkovou“ novelou či v tieto dni v súvislosti so zavedením parkovacej politiky v uliciach mesta. Som veľmi rád, že sa tento pozitívny trend odrazil aj na aktuálnych výsledkoch. Je našou snahou postupne zlepšovať podmienky na prácu mestskej polície,“ uviedol primátor Ružomberka, Ľubomír Kubáň.


Súvisiaci článok
Mestská polícia v Bytči má nové vedenie. Hlavnú pozíciu bude zastávať odborník zo žilinskej kriminálky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť