Piatok 18. 10. 2024 07:06:34 | Meniny má Lukáš

Žijúca bežecká legenda: Mesto Liptovský Mikuláš ocenilo ďalšieho športovca pri jeho významnom jubileu

Mesto Liptovský Mikuláš sa môže pýšiť mnohými športovcami. Svedčí o tom aj ocenenie, ktoré udelil primátor Ján Blcháč v uplynulých dňoch, obdivuhodnému bežcovi.

Radka Kostánová|15. október 2024|16:30:00

Zdroj: Facebook/Ján Blcháč - z denníka primátora

Súvisiaci článok
Obec Zborov nad Bystricou má byť na čo hrdá. Kysučan si z Česka priniesol striebro
Čítajte viac >

Žijúca bežecká legenda v Liptovskom Mikuláši

O tom, že Liptov má talentovaných športovcov, niet pochýb. Svedčia o tom úspechy každú chvíľu, preto sa nie je čo čudovať, že primátor udelil ďalšie ocenenie.

Vladimír Porubiak z Liptovského Mikuláš oslávil v uplynulých dňoch 60 rokov. Primátor mesta, Ján Blcháč, mu udelil pamätnú plaketu pri príležitosti tohto životného jubilea. Zároveň mu poďakoval aj za pomoc pri organizovaní bežeckých podujatí, za prínos pri výchove atletickej mládeže a ocenil jeho výrazné športové úspechy. Primátor mesta informoval o ocenení na sociálnej sieti.

„Mikulášsky rodák vo svojej bohatej kariére vyhral majstrovstvá Slovenska v behu do vrchu, majstrovstvá Slovenska v polmaratóne a dokonca v jednom ročníku Liptovskej bežeckej ligy vyhral všetky jej preteky. Vladka môžete vidieť na tradičných podujatiach v meste a okolí, ako je Ondrašovská horička, Night Run či Beh oslobodenia Bodíc, jeho obľúbenou tréningovou štrekou je trasa Iľanovo – Závažná Poruba,“ priblížil primátor jeho úspechy.


Súvisiaci článok
Vodný slalomár Slafkovský ukončil súťažnú kariéru: Na domácej vode uzavrel životnú kapitolu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť