Piatok 18. 10. 2024 07:18:18 | Meniny má Lukáš

Moderným novinkám sa nevyhýbajú: Žilinská nemocnica spustila nový spôsob vyplňovania dotazníkov

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina zavádza nový spôsob vyplňovania dotazníkov spokojnosti. Tie môžu pacienti odteraz vyplniť prostredníctvom QR kódu.

Radka Kostánová|17. október 2024|16:12:57

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Nemocnica sa chystá na modernizačnú kapitolu za 5 miliónov eur. Významný projekt štartuje vo februári
Čítajte viac >

Rýchlo, jednoducho a efektívne. Týmto heslom sa riadila žilinská nemocnica, keď zaviedla ďalšiu novinku. Vyplňovanie dotazníkov spokojnosti prostredníctvom QR kódov. O inovácií informovala Zuzana Fialová, hovorkyňa nemocnice, v tlačovej správe.

QR kód ako ďalšia novinka v žilinskej poliklinike

Pacienti v žilinskej nemocnici môžu od týchto dní vyplniť dotazník spokojnosti cez QR kód. Na jednotlivých oddeleniach i ambulanciách nemocnice sú odteraz dostupné informačné plagáty s QR kódom. Hovorkyňa nemocnice priblížila, že po ich naskenovaní sa pacientom zobrazí elektronická podoba dotazníka, ktorý môžu vyplniť cez mobilný telefón či tablet.

Pacienti majú k dispozícii štyri druhy dotazníkov. Tie sú pre oddelenia, ambulancie, rádiológiu, fyziatriu, balneológiu a liečebnú rehabilitáciu. „Súčasťou dotazníkov sú otázky, ktoré sa zameriavajú na hlavné oblasti – poskytovanú lekársku starostlivosť, ambulantnú starostlivosť, ošetrovateľskú starostlivosť či ostatné poskytované služby. Záleží nám na tom, aké skúsenosti majú pacienti so žilinskou nemocnicou. Efektívna spätná väzba je pre nás dôležitá, aby sme dokázali aktívne reagovať a posilňovať kvalitu poskytovaných služieb,“ uviedol riaditeľ žilinskej nemocnice Juraj Kacian.

person-scanning-qr-code_23-2149321662.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Inovatívny spôsob vyplňovania dotazníkov zlepší dostupnosť a komfort zberu dát, čo nemocnici umožní rýchlejšie reagovať na potreby pacientov a efektívne ich riešiť. „Sme presvedčení o tom, že tento krok bude mať medzi pacientmi pozitívny ohlas a žilinskej nemocnici umožní aktívne získavať a vyhodnocovať informácie. Pre pacientov zostáva naďalej dostupná aj papierová verzia dotazníkov, ktoré môžu vyplniť po skončení hospitalizácie, a vhodiť ich do schránok rozmiestnených v priestoroch oddelení,“ doplnila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť v nemocnici Gabriela Tvrdá.

To, ako aktuálne vyzerajú dotazníky, nájdu pacienti na oficiálnej webovej stránke Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina na tomto odkaze.


Súvisiaci článok
Ranná nehoda pri Krasňanoch má tragický dôsledok. Pri zrážke prišla o život jedna z pracovníčok župy (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť