Piatok 18. 10. 2024 07:19:28 | Meniny má Lukáš

Ranná nehoda pri Krasňanoch má tragický dôsledok. Pri zrážke prišla o život jedna z pracovníčok župy (AKTUALIZOVANÉ)

Už od ranných hodín bola cesta číslo II/583 medzi Žilinou a Krasňanmi (v smere na Terchovú) obsadená policajnými zložkami. Vážna dopravná nehoda bola hlavným dôvodom, prečo došlo k úplnému obmedzeniu premávky na komunikácii. Žiaľ, ukázalo sa, že v jednom z áut sa viezla skupina zamestnankýň Žilinského samosprávneho kraja a prišlo aj k strate na živote.

Michal Szentivanyi|14. október 2024|13:37:05

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Erika Jurinová a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Polícia je v pohotovosti. Vážna dopravná nehoda zablokovala komunikáciu pri Krasňanoch
Čítajte viac >

Informácia o vážnej dopravnej nehode bola uverejnená ešte v doobedňajších hodinách. „Cesta je v oboch smeroch neprejazdná. Žiadame o rešpektovanie pokynov polície na mieste," uviedla dopoludnia v pondelok 14. októbra polícia na sociálnej sieti.

Aktualizované v pondelok 14. októbra o 13:58 hodine:

V popoludňajších hodinách o nehode opätovne a podrobnejšie informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. „Vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia v smere od obce Terchová na Žilinu, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismernej časti vozovky, kde došlo k stretu s protiidúcim osobným vozidlom značky Škoda a následne k čelnému stretu s protiidúcim osobným motorovým vozidlom zn. KIA," informovala Šefčíková.

sasdasda.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Pri dopravnej nehode utrpela 53-ročná spolujazdkyňa sediaca v zadnej časti vozidla značky KIA zranenia, ktorým na mieste podľahla. „21-ročný vodič z vozidla Škody Octavia utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho letecký prevoz do nemocnice, kde bude vykonaný odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu alebo omamných a psychotropných látok," priblížila Šefčíková.

Pri nehode okrem iného utrpeli zranenia aj ďalšie tri osoby, ktoré si vyžiadali ich prevoz do nemocnice. „Ďalšie okolnosti ako aj presné príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

V jednom z áut sedeli pracovníci Žilinského samosprávneho kraja

Už o niekoľko hodín boli uverejnené tragické dôsledky tejto dopravnej nehody, o ktorých v statuse prehovorila samotná šéfka župy Erika Jurinová. Podľa jej slov sa totiž v jednom z nabúraných vozidiel nachádzala skupina pracovníčok vyššieho územného celku. „Dnes malo byť veľké stretnutie s riaditeľmi stredných škôl, na ktoré dievčatá nedocestovali. Na úrade zavládol smútok," napísala v jednom odseku županka Jurinová.

Ďalšie informácie z tejto nehody uverejnila aj Televízia Markíza na webe tvnoviny.sk. Tá bližšie špecifikovala, ako malo ku kolízii dvoch motorových vozidiel dôjsť.

Jedna zo žien zrážku neprežila, ďalšiu operovali

„V červenom vozidle sa viezlo päť zamestnancov Žilinského samosprávneho kraja. Vodič strieborného vozidla pravdepodobne za volantom zaspal a čelne nabúral do protiidúceho auta," informovala Televízia Markíza. Pri nehode podľa ich ďalších zdrojov vyhasol život jednej zo zamestnankýň na župe. Ostatní zranení boli prevezení do blízkych nemocníc, pričom jednu zo žien operovali a je vo vážnom stave.


Súvisiaci článok
Na Kysuciach sa zrútil most. Obyvateľom hrozí, že v zime budú musieť chodiť cez rieku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť