Piatok 18. 10. 2024 07:16:11 | Meniny má Lukáš

Žilinská radnica hľadá poskytovateľov mobilných aplikácií na úhradu krátkodobého parkovného

Žilinská samospráva uzatvorila zmluvy so súčasnými poskytovateľmi mobilných aplikácií na dobu určitú, a to do konca roka 2024. Mesto teraz znovu otvára možnosť pre potenciálnych záujemcov, ktorí by chceli prevádzkovať mobilné aplikácie na výber krátkodobého parkovného.

Juliana Krčulová|17. október 2024|14:00:22

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21

Súvisiaci článok
Slováci prejavili svoj názor v prieskume. Zákazu parkovania na chodníkoch väčšina fandí
Čítajte viac >

Nová šanca pre poskytovateľov mobilných aplikácií na výber krátkodobého parkovného

Hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Ondrášová, prostredníctvom tlačovej správy informovala, že radnica vyhlasuje Verejný návrh na uzatvorenie zmluvy o prevádzkovaní systému pre úhradu parkovného prostredníctvom mobilnej aplikácie podľa § 276 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka.

PARKOVANIE 5.jpeg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

„Otvára tak trh úhrady krátkodobého parkovania poskytovateľom mobilných aplikácií. Účelom služby je výber poplatkov od užívateľov a zároveň získanie dát o zaplatenom parkovnom užívateľom prostredníctvom aplikácie. Týmto verejným návrhom sa mesto zaväzuje uzavrieť zmluvu na dobu určitú, a to do 31. decembra 2027 s každým poskytovateľom, ktorý o to v lehote na prijatie verejného návrhu prejaví záujem, okrem prípadu, keď nastane situácia, kde pri vyhodnocovaní zmluvy objednávateľ zistí skutočnosti, pre ktoré pre neho nie je možné pristúpiť k podpisu zmluvy,“ ozrejmila hovorkyňa žilinskej samosprávy.

Priblížila aj detaily pre potenciálnych záujemcov, ktorí by chceli prevádzkovať mobilné aplikácie na výber krátkodobého parkovného. „Obálka so zmluvou musí byť označená nápisom „MOBILNÁ APLIKÁCIA – PARKOVANIE“ a doručená na adresu: Mesto Žilina, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina do 28. júna 2025 do 12:00 hodiny. Za účelom priebežného vyhodnocovania záujmu o uzatvorenie zmluvy, žiadame poskytovateľov, aby poslali súčasne scan podpísanej a parafovanej zmluvy na kontaktný email: pavol.matejko@zilina.sk,“ konkretizovala Ondrášová.


Súvisiaci článok
Žilina vylepšuje parkovanie pre taxíky a zásobovacie vozidlá v Mestskej pamiatkovej rezervácii
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť