Piatok 18. 10. 2024 08:05:48 | Meniny má Lukáš

Žilina vylepšuje parkovanie pre taxíky a zásobovacie vozidlá v Mestskej pamiatkovej rezervácii

Mesto Žilina oznámilo nové zmeny v parkovaní pre taxislužby. Tieto úpravy, vrátane nových stanovíšť pre taxíky a vyhradených parkovacích miest pre zásobovacie vozidlá, majú za cieľ podporiť zdieľanú mobilitu a zvýšiť bezpečnosť pešej dopravy v Mestskej pamiatkovej rezervácii Žilina.

Juliana Krčulová|11. október 2024|13:00:16

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Ťažká zrážka v Žiline: Vodič nedal prednosť chodcovi tlačiacemu bicykel
Čítajte viac >

Nové stanovištia pre taxíky a parkovacie plochy

Mesto Žilina oznámilo zmeny v parkovaní pre taxislužby. Zuzana Ondrášová, hovorkyňa mesta, priblížila, že nové stanovište pre taxíky v pešej zóne sa nachádza nielen na ulici R. Zaymusa, ale aj na Ulici J. M. Hurbana, aby boli dochádzkové vzdialenosti kratšie a stanovištia lepšie situované pre Mestskú pamiatkovú rezerváciu Žilina.

„V spomenutých lokalitách sú po novom vymedzené aj parkovacie plochy pre krátkodobé zastavenie a státie v dĺžke max. 30 minút pre vozidlá zásobovania. Plochy sú vyznačené zvislým aj vodorovným dopravným značením. Radnica chce aj takto podporiť zdieľanú mobilitu a zároveň posilniť bezpečnú pešiu dopravu v Mestskej pamiatkovej rezervácii Žilina,“ konkretizovala hovorkyňa mesta Žilina s tým, že toto riešenie je v súlade so zákonom, ktorý umožňuje obciam určovať stanovištia a ich kapacitu pre vozidlá taxislužby.


Súvisiaci článok
UNIZA je medzi najlepšími. Vzdelávacia inštitúcia obsadila prvé miesto v uznávanom rebríčku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť