Piatok 18. 10. 2024 07:55:59 | Meniny má Lukáš

Ťažká zrážka v Žiline: Vodič nedal prednosť chodcovi tlačiacemu bicykel

Vo štvrtok 10. októbra popoludní došlo na Hlinskej ulici v Žiline k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vodič vozidla značky Jeep Cherokee nedal prednosť chodcovi tlačiacemu bicykel cez priechod pre chodcov.

Juliana Krčulová|11. október 2024|10:30:13

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Vztýčený prst pre majiteľov karavanov. Asociácia eviduje zvýšený nárast krádeží
Čítajte viac >

Žilinská polícia vyšetruje nehodu na Hlinskej

Vo štvrtok 10. októbra popoludní došlo na Hlinskej ulici v Žiline k vážnej dopravnej nehode. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti priblížilo detaily.

„Vodič osobného motorového vozidla značky Jeep Cherokee v smere jazdy od Ul. Komenského na Ul. Obvodovú, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin nerešpektoval signál svetelného signalizačného zariadenia s červeným svetlom „STOJ“ a nedal prednosť chodcovi, ktorý tlačil bicykel cez priechod pre chodcov, následkom čoho došlo k ich stretu,“ konkretizovalo krajské policajné riaditeľstvo.

Podľa prvotných informácií utrpel 66-ročný chodec vážne zranenia. Dychová skúška u vodiča aj chodca mala negatívny výsledok.

„V súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Žiline vzniesol obvinenie 61-ročnému mužovi za prečin ublíženie na zdraví,“ doplnili príslušníci polície.


Súvisiaci článok
Výskyt diviakov v Kysuckom Lieskovci riešil krízový štáb. Prijali opatrenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť