Piatok 18. 10. 2024 06:09:34 | Meniny má Lukáš

Vztýčený prst pre majiteľov karavanov. Asociácia eviduje zvýšený nárast krádeží

Slovenská asociácia campingu a caravaningu upozorňuje na alarmujúci nárast krádeží obytných automobilov, ktoré sa odohrali na území Slovenska počas posledného týždňa. Apeluje preto na ministerstvá, aby riešili tento problém.

TASR|11. október 2024|08:33:11

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Mestskí policajti v Žiline majú plné ruky práce: Odhalili krádež, podvod a zadržali aj hľadaného muža
Čítajte viac >

Polícia Slovenskej republiky v reakcii pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky uviedla, že eviduje túto trestnú činnosť a prijíma individuálne opatrenia. „Za posledný týždeň bolo na území Slovenska odcudzených 12 karavanov, pričom všetko nasvedčuje tomu, že ide o organizovanú skupinu, ktorá podľa všetkého pôsobí s vysokou úrovňou prípravy a koordinácie. Táto situácia spôsobuje veľké majetkové škody nielen súkromným vlastníkom, ale aj podnikateľom v oblasti karavaningu," uviedla v stanovisku Slovenská asociácia campingu a caravaningu.

Asociácia priblížila, že podľa dostupných informácií je krádež vždy vykonaná podľa rovnakého scenára. Karavany podľa nej vyvážajú pravdepodobne za hranice. „Slovenská asociácia campingu a caravaningu preto žiada ministerstvo vnútra, ministerstvo zahraničných vecí a ministerstvo cestovného ruchu, aby urýchlene začali konať a vypracovali stratégiu riešenia tejto závažnej situácie. Súčasne žiadame o koordináciu bezpečnostných zložiek medzi jednotlivými okresmi a krajmi, ako aj medzi susednými krajinami, aby mohli byť centrálne zdieľané relevantné informácie," dodala asociácia.

1766.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky uviedol, že polícia vzhľadom na aktuálnu situáciu prijíma individuálne opatrenia v rámci jednotlivých krajských riaditeľstiev Policajného zboru. „Tieto riaditeľstvá boli operatívne informované o krádežiach, a preto je výkon služby v teréne prispôsobený na riešenie tejto problematiky," doplnil Hájek.

Slovenská asociácia campingu a caravaningu združuje kluby karavanistov na Slovensku, 50 prevádzkovateľov kempingov a výrobcov a predajcov karavanov na Slovensku. Slovenská asociácia campingu a caravaningu je členom Zväzu cestovného ruchu Slovenskej republiky.


Súvisiaci článok
Slováci sa s heslami na internete príliš nezdržiavajú. Týmto rozšíreným kombináciám sa radšej vyhnite
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť