Piatok 18. 10. 2024 06:38:12 | Meniny má Lukáš

Martinská olympiáda rekreačných športovcov pokračuje plávaním

Blíži sa ďalšie podujatie Martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov! Tentokrát sa môžete tešiť na plavecké preteky, ktoré sa uskutočnia v utorok 29. októbra v krytej plavárni SUNNY Martin. Podujatie je otvorené pre všetkých rekreačných športovcov, bez ohľadu na vek. Príďte si zaplávať a užiť si športový deň!

Juliana Krčulová|17. október 2024|09:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Martin - oficiálna stránka mesta a freepik.com

Súvisiaci článok
Mladý Hradočan sa zúčastnil medzinárodných pretekov. Jeho kobyla Vendy mast všetkým ukázala svoju silu
Čítajte viac >

Užite si športový deň na plaveckých pretekoch Martinskej olympiády

Zástupcovia radnice priblížili, že Martinská celoročná olympiáda rekreačných športovcov je športové podujatie organizované mestom Martin, ktoré vzniklo v roku 2005. Podujatie pozostáva z piatich kôl, ktoré sa konajú počas celého roka, pričom každé kolo je venované inému športu: kolky, beh, cyklistika, preteky na kolieskových korčuliach a plávanie.

Cieľom olympiády je umožniť širokej verejnosti, bez ohľadu na vek, zúčastniť sa rekreačných športov. Súťaže sú otvorené pre všetkých, od malých detí až po seniorov. Najúspešnejší jednotlivci sú odmenení vecnými cenami a diplomami, pričom celoroční víťazi sú slávnostne ocenení na každoročnom vyhlasovaní najúspešnejších športovcov mesta Martin. Od roku 2007 sa kvôli nedostatku snehu prestalo súťažiť v behu na lyžiach a táto disciplína bola nahradená kolkárskymi pretekmi, ktoré nie sú závislé od počasia.

461746855_841258034821417_6263401751645223245_n.jpg Zdroj: Facebook/Martin - oficiálna stránka mesta

„Všetky podujatia majú rovnaký spôsob vyhodnotenia. Víťaz preteku dostane toľko bodov, koľko je účastníkov podujatia v jeho kategórii. Posledný pretekár získa jeden bod. Bodové zisky z každého podujatia sa sčítavajú a okrem víťazov jednotlivých pretekov sa vyhodnocujú celkoví víťazi zo všetkých podujatí za celý rok,“ konkretizovali z martinskej radnice.

Piate a posledné kolo olympiády je venované plaveckým pretekom, ktoré sa budú konať v utorok 29. októbra v krytej plavárni SUNNY Martin. Podujatie je prístupné pre všetkých rekreačných športovcov, bez ohľadu na vek. Príďte si zaplávať a užiť si deň plný športu!


Súvisiaci článok
Vlhová zaberá v Argentíne. Do jej tímu pribudol lekársky špecialista
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť