Sobota 18. 05. 2024 19:25:23 | Meniny má Viola

Neporaziteľný Martikán: Po štyroch rokoch si vybojoval miestenku v reprezentačnom tíme C1

Štyridsaťštyriročný držiteľ piatich olympijských medailí, ktorý v máji oslávi 45 rokov, je na druhom mieste, o štyri body za Mirgorodským a o desať pred Štaffenom. Na konci nominácie sa počítajú do celkového hodnotenia tri najlepšie výsledky a Martikána tak nemôže už nikto predbehnúť.

TASR|5. máj 2024|11:00:01

Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Súvisiaci článok
Futbalisti MŠK Žilina vyhrali na pôde Slovana Bratislava
Čítajte viac >

Dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán si zaistil miestenku do slovenského reprezentačného tímu C1. Rozhodlo sa o tom na tretích nominačných pretekoch, ktoré sa uskutočnili v sobotu 4. mája v Liptovskom Mikuláši, po ktorých sú kompletné tri tímy. K olympionikovi Matejovi Beňušovi sa pridá Marko Mirgorodský a po štyroch rokoch aj Martikán.

Štyridsaťštyriročný držiteľ piatich olympijských medailí (2-2-1), ktorý v máji oslávi 45 rokov, je na druhom mieste, o štyri body za Mirgorodským a o desať pred Štaffenom. Na konci nominácie sa počítajú do celkového hodnotenia tri najlepšie výsledky a Martikána tak nemôže už nikto predbehnúť.

Rovnaká situácia je v kategórii C1 aj medzi ženami. K olympioničke Zuzane Paňkovej do tímu pribudne Emanuela Luknárová a Soňa Stanovská. Reprezentačná družstvo kanoistiek je tak zhodné ako minulý rok.

V ženskom kajaku doplní Elišku Mintálovú dvojica Stanovská a Paňková. Obe si v troch kolách vymenili pozíciu pre najlepšie pretekárku a Kristína Ďurecová ich ani v prípade víťazstva v záverečnom štvrtom kole bodovo nepredbehne. Paňková je tak späť aj v kajakárskom tíme, keď ju minulý rok nahradila Michaela Haššová.

Zostáva tak už len jedna miestenka v mužskom kajaku. Po sobotných pretekoch má reprezentačnú istotu kajakár Martin Halčin, ktorý sa pridá k Jakubovi Grigarovi. O posledné kajakárske miesto sa pobijú až piati pretekári - Adam Gonšenica, Richard Rumanský, Jakub Ševčík, Jakub Stanovský a Matúš Štaffen. Práve Štaffen bol najlepší v sobotňajšom treťom kole, keď zvíťazil pred Halčinom aj Grigarom.

V nedeľu 5. mája sa v Areáli Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši rozhodne v štvrtom kole okrem mena tretieho kajakára, aj o zložení reprezentačného tímu v kajak krose. Po prvom kole v Čunove sú na najvyšších pozíciách medzi ženami Stanovská a v mužoch dominoval Halčin. Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky Slovenskej kanoistickej federácie.


Súvisiaci článok
Hokejové derby v Žiline. Zverenci Ramsayho prípravný zápas prevalcovali, Poliaci sa presadili len raz
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť