Piatok 26. 07. 2024 22:45:48 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Polroka vyhodnocovania súťaže prinieslo výsledky. Novú nemocnicu v Martine nepostaví najlacnejší uchádzač

Na dobré správy sa čakalo pomerne dlho. Ešte v decembri minulého roka bolo ukončené verejné obstarávanie na novú nemocnicu v Martine. Komisia vyhodnotila súťaž a podľa informácií z televízie TA3 neuspela najlacnejšia ponuka.

Radka Kostánová|18. máj 2024|08:00:18

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica sv. Martina

Súvisiaci článok
Zuzana Dolinková: Práce na novej nemocnici v Martine chceme spustiť na jar
Čítajte viac >

Práce na novej nemocnici v Martin pokračujú

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Martin, Katarína Kapustová, pre TA3 priblížila, že proces vyhodnocovania ponúk uchádzačov na zhotoviteľa stavby Univerzitnej nemocnice svätého Martina uzatvorili v utorok 14. mája 2024. Aktuálne beží zákonná lehota na podávanie námietok od neúspešných uchádzačov.

Televízia TA3 vo svojej reportáži informovala, že podľa ich informácií komisia vyhodnotila ako najlepšiu ponuku až tú druhú v poradí. Výstavbe sa teda priblížila spoločnosť Adifex.

Momentálne je lehota na vznesenie námietok 10 dní. Vedenie Univerzitnej nemocnice Martin neskôr uvidí, ako bude proces ďalej pokračovať.

V našom minulom článku sme vás informovali, že hrubá stavba nemocnice v Martine bude financovaná z peňazí z plánu obnovy, a preto je dôležité ju urobiť do utorka 30. júna 2026.

Nemocnica v Martine má mať podľa dostupných informácií vlastnú ambulantnú, diagnostickú a terapeutickú časť i samostatný trakt pre detskú medicínu a urgentný príjem s traumacentrom prispôsobeným na zmiešanú prevádzku detí a dospelých. Vzniknúť tak má 660 lôžok.

404519375_324837767112962_1085196224731781626_n-2.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica sv. Martina

Spoločnosť Adifex už skúsenosti má

Spoločnosť Adifex v Martine už skúsenosti má. Získala ich pri výstavbe biobanky pre nádorové a zriedkavé ochorenia.

Poslaním tejto biobanky je podľa informácií z Tlačovej agentúry Slovenskej republiky podpora biomedicínskeho výskumu a vývoja precíznej medicíny prostredníctvom zberu a uchovávania biologických vzoriek, a to podľa medzinárodných noriem a štandardov. Uchovávanie a poskytovanie biologického materiálu na vedecký výskum, s rešpektom k všetkým právam darcov, prispeje k zlepšeniu kvality života budúcej generácie. Ide o prvú biobankovú sieť na Slovensku.


Súvisiaci článok
Biobanku pre nádorové a zriedkavé ochorenia v Martine by mali skolaudovať onedlho
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť