Piatok 17. 05. 2024 08:01:01 | Meniny má Gizela, Aneta

Rádio Rapeš oslavuje 50. výročie svojho vzniku: Stále fresh a plné energie

Oslávte polstoročnicu s Rádiom Rapeš, ktoré od svojho založenia na Žilinskej univerzite v roku 1974 prináša študentom nielen hudbu, ale aj bohatý spoločenský život. Súťaže, kvízy a podujatia, to všetko a ešte viac v duchu tradície a neustálej inovácie. Príďte v stredu 15. mája na Majáles a večernú Lámavicu a staňte sa súčasťou histórie, ktorá žije a rozvíja sa s každým novým rokom.

Tlačová správa|2. máj 2024|17:44:41

Zdroj: Rádio Rapeš

Súvisiaci článok
Objavte fascinujúcu históriu hokeja na jedinečnej výstave Hokejové relikvie v OC Dubeň Žilina (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Rádio Rapeš, ktoré vzniklo 18. februára 1974 na Vysokej škole dopravy v Žiline (dnes Žilinská Univerzita), na internátoch Hliny, oslavuje tento rok svoje 50. narodeniny. Zakladateľom je rozhlasový otec rádia, Milan Pešava. Počas týchto 50 rokov ostáva toto študentské rádio stále aktívne a plné energie. Členovia organizujú rôzne aktivity pre študentov, vrátane kvízov, športových dní, grilovačiek a súťaží. "Rapešáci" sa aktívne angažujú nielen v prospech študentov, ale aj v podpore UNIZY a jej fakúlt, moderujú podujatia a vytvárajú reportáže.

FB_IMG_1714286082111.jpg Zdroj: Rádio Rapeš

Nedávno sa IRŠ Rapeš vrátilo z Rádio Rallye, kde sa aktuálni členovia predviedli v plnej paráde. Ide o súťaž študentských rádií, ktorá sa po 4-ročnej pauze opäť ponúkla univerzitným študentom ukázať svoje moderátorské i technické zručnosti. Rapešákom sa podarilo získať 7 diplomov spolu s jedinečným titulom Nahrávka roka.

Na oslavu 50. výročia sa dňa 15. mája organizuje Majáles pred rektorátom Žilinskej univerzity (od 14:00 do 19:00 hodiny). Neskôr v ten večer sa v Žilinskom Event house uskutoční klasická Lámavica s bohatým hudobným programom.

IRŠ Rapeš je hrdé na svoje historické dedičstvo a neustále sa vyvíja, aby prispôsobilo novým trendom a potrebám svojich poslucháčov. Rapeš sa teší na ďalších 50 rokov plných nových príležitostí a úspechov!

FB_IMG_1714285826547.jpg Zdroj: Rádio Rapeš


Súvisiaci článok
Nové výzvy a vzrušujúce lokality! Naštartujte sa na 11. ročník Slovenského Pohára Freestyle BMX
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť