Pondelok 20. 05. 2024 15:13:12 | Meniny má Bernard

Mesto Žilina vyhlasuje anketu Športovec roka. Nominácie majú teraz v rukách samotné kluby

Už pätnásť rokov sa mesto Žilina snaží nájsť tie najväčšie športové talenty. Ani tento rok sa nezačne inak, ako anketou Športovec roka, ktorú vedenie rok čo rok vyhlasuje pravidelne v tomto čase, a teraz je na jednotlivých športových kluboch, aby tých najlepších do ankety nominovali. Všetko je v ich rukách a len čas, sympatie a hlavne výsledky ukážu, kto je ten najlepší.

Michal Szentivanyi|23. január 2024|12:03:13

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Petra Vlhová sa po hrozivom páde ukázala na verejnosti. Zapózovala pred objektívom
Čítajte viac >

Mesto pri výbere toho najlepšie športovca za rok 2023 malo tiež čo povedať. „Tak ako po minulé roky, i teraz o nomináciách rozhodnú športové kluby. Tie môžu nominovať svojich favoritov do 16. februára. Víťazov ankety spoznajú Žilinčania na slávnostnom galavečeri 15. apríla v Mestskom divadle v Žiline," pripomína mesto.

thumbnail_Sportovec_roka_2023_nominujte.jpg Zdroj: zilina.sk

Oceňovanie najlepších žilinských športovcov organizuje samospráva od roku 2009. Športové kluby môžu posielať tento rok svoje nominácie v piatich kategóriách. Okrem jednotlivcov a mládežníkov budú ocenené aj športové kolektívy, významné športové podujatia a významná činnosť športovca za rozvoj, dlhoročné zásluhy a preslávenie športu v meste Žilina.

Kluby môžu vybrať len troch športovcov a dva tímy

Treba však vyberať dôrazne, pretože športový klub môže navrhnúť maximálne troch športovcov a dva športové tímy. Pri každom športovcovi je nutné uviesť jeho identifikačné údaje, dosiahnuté výkony za rok 2023 aj zdroje overenia výsledkov, počet účastníkov súťaže, v ktorej bol dosiahnutý výkon, počet aktívnych členov v klube, názov a adresu národného zväzu, názov príslušnej medzinárodnej organizácie a informáciu, či ide o olympijsky šport. Pri významnom športovom podujatí je potrebné uviesť úplný názov, počet účastníkov, počet zúčastnených krajín, výsledky a propozície. Vyplnená návratka musí byť potvrdená štatutárom klubu.

Nominácie prijíma žilinská radnica do 16. februára 2024 a to prostredníctvom vyplnených nominačných formulárov, ktoré je potrebné poslať poštou na adresu mestského úradu na adresu: Mestský úrad Žilina, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina.

Je to však možné aj elektronicky, prostredníctvom skenu na emailovú adresu matej.franek@zilina.sk.

Propozície ankety a formuláre nominácie sú k dispozícii na stiahnutie na tejto webovej stránke.

„Žilinu si väčšina ľudí spája s futbalom a cyklistikou. No nie sú to len futbalisti, basketbalisti či hokejisti, ktorí úspešne reprezentujú naše mesto. Máme tú česť, že v Žiline pôsobí a zo Žiliny pochádza množstvo talentovaných športovcov, ktorí vo svojej disciplíne niečo dokázali a svojimi výsledkami hrdo prezentovali naše mesto, či už na domácej alebo medzinárodnej športovej scéne. Verím, že tohtoroční laureáti motivujú do ďalších skvelých výkonov aj začínajúcich športovcov,“ dodal k ankete primátor Žiliny Peter Fiabáne.


Súvisiaci článok
Svitko opäť v najlepšej desiatke: Taktika je nespadnúť a nezablúdiť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť