Piatok 26. 07. 2024 20:56:04 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Kultúrne podujatia tento týždeň: Vyberiete si z pestrej ponuky akcií?

Nový týždeň prináša vždy nové kultúrne podujatia. Poďte si pozrieť prehľad tých najlepších akcií v Žilinskom kraji počas týždňa od 20. do 26. mája 2024.

Radka Kostánová|20. máj 2024|14:00:08

Zdroj: divadlozilina.eu a bdz.sk

Súvisiaci článok
Nenechajte si ujsť: Žilinský festival piva prichádza s bohatým programom!
Čítajte viac >

Divadlo: Tichá noc, 21.5.2024 o 19:00 hod. v Mestské divadlo Žilina

V Mestskom divadle Žilina sa môžete tešiť na skvelé predstavenie Tichá noc. Budú rozprávať príbeh Vianoc v jednej bežnej rodine: Autoritatívna matka, syn, ktorý tají svoj rozvod a vnuk, ktorý si váži každý gram stravy, ktorú zje. Rodina bude zároveň spomínaať na mŕtveho otca, ktorý ich opustil a našiel si milenku a pritom vyplávajú na povrch udalosti z rodinnej minulosti, podané humorným spôsobom. Vstupné stojí 18 eur.

Podujatie: Vínkoštovka III., 24.5.2024 o 17:00 hod. v Kesta Bistro, Martin

Skvelá a populárna akcia sa vracia do Martina! Presne tak, ako si to pamätáte - so skvelou atmosférou, živou hudbou a peknými vínami. Objavte nové chuté nového ročnika, spoznajte úžasné vinárstva a vinárov z celého Slovenska. Pripravená je aj afterparty pod holým nebom, takže neváhajte a kupujte vstupenky.

KESTA Bistro.jpg Zdroj: Facebook/KESTA Bistro

Koncert: SOLE, 24.5.2024 o 19:00 hod. v Kaštieli Kubínyi, Vyšný Kubín

Hudobnú sezónu vo Vyšnom Kubíne otvorí 24. mája formácia SOLE, ktorá na miesto zavíta s novým albumom Elos prinášajúcim čerstvý vánok z rôznych kútov sveta. Tešiť sa môžete na živelné andalúzske flamenco, argentínsku zambu, rómske a balkánske rytmy a to všetko krásne zladené do voľne plynúcej jazzovej formy.

Kaštieľ Kubínyi.jpg Zdroj: Facebook/Kaštieľ Kubínyi

Podujatie: Kapitánsky kurz kategórie C, 25.5.2024 o 8:00 hod. v Žiline

V Žiline vás čaká aj dvojvíkendový kvalifikačný kurz, na ktorom sa na predmetoch: Námorné právo, Navigácia, Plavebná náuka, Meteorológia, Angličtina a Zdravoveda, oboznámite s disciplínami potrebnými pre vedenia plavidla na mori. Tešíte sa?

NautiTech.jpg Zdroj: Facebook/NautiTech

Podujatie: Hormonálna joga - celodenný kurz, 25.5.2024 o 9:00 hod. v MonFit štúdiu pohybu a jogy, Žilina

Ak nie ste nadšení z kapitánskeho kurzu, môžete navštíviť aj kurz hormonálnej jogovej terapie podľa Dinah Rodrigues v Žiline. Naučíte sa celú zostavu jogy tak, aby ste si ju mohli cvičiť z pohodlia domova, antistresové techniky a dozviete sa veľa užitočných informácií o hormonálnom systéme a zdraví ženy.

MonFit štúdio.jpg Zdroj: Facebook/MonFit štúdio pohybu a jogy

Podujatie: Bobáňovci - Terchovský orchester ľudových nástrojov, 25.5.2024 o 18:00 hod. v Dome odborov, Žilina

V Dome odborov sa počas víkendu uskutoční slávnostný koncert známeho jubilujúceho folklórneho telesa, ktorý sa už viac ako 10 rokov venuje deťom a mládeži a vštepuje im lásku k úžasnému svetu folklóru, predovšetkým toho autentického terchovského. Jeho zakladateľ, známy folklorista z Terchovej Miloš Bobáň, pracuje s deťmi už viac ako 25 rokov. Vstupné stojí 10 eur.

Bobanovci.jpg Zdroj: domodborov.sk

Podujatie: Afro Latino Párty by Jose Garcia, 25.5.2024 o 18:30 hod. v Retro Rock Pub, Martin

Po prvýkrát do Martina zavítajú zakladatelia tanečnej školy Latino Dance a skupiny Salsa Caliente, skvelé tanečnici a skúsené lektori z Košíc! V Martine sa môžete tešiť na workshopy bachaty a kubanskej salsy, animácie a veľa zábavy.

Jose Garcia Dance Company.jpg Zdroj: Facebook/Jose Garcia Dance Company

Bábkové divadlo: Škaredé káčatko, 26.5.2024 o 16:00 hod. v Bábkovom divadle Žilina

Nedeľu a záver týždňa môžete stráviť s deťmi v Bábkovom divadle Žilina. Dozviete sa, aké je to byť „iný“ a akú váhu majú slová. Deti dostanú odpovede na otázky, či môžeme svojím konaním ovplyvniť život ľudí okolo nás a ako je to možné. Prezradí im to inscenácia Škaredé káčatko.

Bábkové divadlo Žilina.jpg Zdroj: Facebook/Bábkové divadlo Žilina


Súvisiaci článok
Veselí šašovia, maskot Alex a kráľ Julien, či tanečníčky v štýle Brazília: Oslávte Medzinárodný deň detí v OC Dubeň Žilina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť