Streda 15. 05. 2024 12:56:14 | Meniny má Žofia, Sofia

Na Vodnom diele Žilina hlásia úspešný neres ostrieža zelenkavého

V našich predchádzajúcich článkoch sme vás informovali o osadzovaní "hniezd" na podporu prirodzeného neresu rýb do vodnej nádrže Žilina. Dobrovoľníci a zástupcovia revíru VN Žilina 3-6010-1-1 osadili v uplynulých dňoch viac ako 200 kusov takýchto "hniezd" a hlásia dobré správy! Foto: VN Žilina

Juliana Krčulová|5. máj 2023|09:30:12


Súvisiaci článok
Zástupcovia revíru osadili na hladinu Vodného diela Žilina už viac ako sto "hniezd" na podporu prirodzeného neresu rýb (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

V našich predchádzajúcich článkoch sme vás informovali o osadzovaní "hniezd" na podporu prirodzeného neresu rýb do vodnej nádrže Žilina. Podľa dobrovoľníkov a zástupcov revíru VN Žilina 3-6010-1-1 je osadených už viac ako 200 kusov takýchto "hniezd". Umiestnené sú v niektorých úsekoch do vzdialenosti približne 30 metrov od brehu nádrže a každé hniezdo je označené bielou alebo ružovou bójou.

Zástupcovia revíru včera informovali, že počas kontroly náhodne vybraných hniezd na rôznych častiach rybárskeho revíru VN Žilina, bol aj tento rok zaznamenaný nadmerne úspešný neres ostrieža zelenkavého.

„Hniezda boli počas kontroly opatrene vyťahované a po zistení nakladených ikier, boli ihneď pomaly a šetrným spôsobom zase naspäť položené tak, aby sa čo najviac predišlo prípadnému poškodeniu ikier,“ priblížili zástupcovia revíru VN Žilina 3-6010-1-1 a priložili aj zopár fotografií. V nasledujúcich dňoch plánujú zverejniť aj fotografie z úspešného neresu zubáča veľkoústeho, ktorého neres nasleduje hneď po ostriežovi.

1b4RFPPv3li5BIoPgwWWikX0R9mgIOUxjbrAzbBr.jpg

Y2eILT3coQHrHXpBpOvqK4bwTjNN7r-metaMjAyMzA1MDJfMTA0ODUzLmpwZw==-___media_library_original_1220_679.jpg

s7QfZQ2eVxbbv7PS14mPnrVuAU39qZGw4qTLP6l2.jpg


Súvisiaci článok
Dobrovoľníci vyzbierali na Vodnom diele Žilina viac ako 70 vriec odpadu a zlikvidovali posledné štyri nelegálne prístrešky (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť