Utorok 02. 07. 2024 07:21:12 | Meniny má Berta

Obľúbený samozber jahôd pri Bytči už začína. Prídete aj vy?

Začiatok jahodovej sezóny na plantáži v obci Maršová-Rašov pri Bytči je tu. Prídete si nazbierať jahody aj vy?

Radka Kostánová|14. máj 2024|14:00:00

Ilustračné foto. Zdroj: Facebok/JK jahody

Súvisiaci článok
Už rastú. Hubári zo Žilinského kraja hlásia prvé úlovky
Čítajte viac >

Samozber jahôd pomaly začína na celom Slovensku. Prichádza o čosi skôr, pretože teplé počasie má za následok rýchle dozrievanie plodov.

Samozber jahôd pri Bytči už začína

Na jahody sa môžu tešiť aj obyvatelia zo Žilinského kraja. Už v utorok 14. mája 2024 začína samozber v obci Maršová-Rašov. Ako informovali zástupcovia JK jahody na sociálnej sieti, jahodová plantáž sa nachádza v areáli kukuričného bludiska. V prípade priaznivého počasia sa autom viete dostať až priamo k jahodám. Pokiaľ nie ste z okolia, stačí, ak si zadáte do navigácie blukuku a miesto vám nájde.

„Je potrebné ísť cez obec smerom k železničnému nadjazdu okolo firiem KOVO-N, Benet, a tesne pred nadjazdom ponad železnicu odbočiť doľava poza veľkú kopu dreva. Využite iba tento prístup k jahodám. Neostávajte nikde inde stáť a prichádzať na pole, ale iba v rámci areálu farmy a cesty okolo železnice. Prineste si svoje košíky, nádoby a podobne. Pred zberom ich odvážime a poznačíme hmotnosť, ktorú potom odrátame od nazbieraných jahôd,“ priblížili zástupcovia samozberu.

V tomto roku bude prvý samozber už v utorok 14. mája od 16:00 do 19:00 hodiny. Podľa toho, koľko ostane jahôd by sa pokračovalo aj v stredu 15. mája alebo vo štvrtok 16. mája.

Cena samozberu jahôd je 3,10 eurá za kilo.


Súvisiaci článok
Už rastú aj na Orave! Hubári sa podelili o prvé trofeje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť